Yeni AKM, 2019'da açılacak

Haliç Kongre Merkezi'nde "Yeni AKM Projesi"nin tanıtımı gerçekleştirildi. Yeni AKM, 2019'un ilk çeyreğinde hizmete açılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yıkılarak opera binasına dönüştürülecek olan İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) proje tanıtım programı, Haliç Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Farklı kurumlar tarafından yapılan incelemeler bu binanın artık kullanılamayacağını ortaya koymuştur. Protestolar, onca kavga gürültünün ardından nihayet bilimin, aklın yoluna gelinmiştir. Bu tanıtım ile artık AKM yıkılarak yeniden yapılacaktır. Türkiye 10 yıl önce yapması gereken işi bugün yapıyor. 

Yeniden ama daha büyük, daha işlevsel, daha modern şekilde inşa edilecek yeni Atatürk Kültür Merkezinden en çok yıllardır bu projeyi sabote etmek için uğraşanların yararlanacağını da biliyorum. Nitekim benzer görüntülere Marmara'dan Avrasya Tüneli'ne ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden Osmangazi Köprüsü'ne kadar nice projelerde şahit olduk.

Geçtiğimiz 15 yılda Türkiye'yi 3 kat büyütmüş olmamız, Cumhuriyet tarihinin en büyük, en iddialı, en başarılı çağdaşlaşma ve modernleşme hamlesidir. AKM'nin yerine inşa edeceğimiz yeni eser de bu anlayışın bir yansıması olacaktır. Yeni Atatürk Kültür Merkezi'nin yeni dönemin sembol eserlerinden biri olacağına inanıyorum.

Yeni Atatürk Kültür Merkezi 2019'un ilk çeyreğinde bitmiş olacak. Yeni AKM, sadece bir opera merkezi olmayacak. Kitapçıları, restoranları ile her an hizmete açık olacak.

Taksim meydanının yayalaştırılması ile vatandaşımız dev ekranlardan programları araç trafiği olmaksızın takip edebilecekler. Taksim, meydan olma özelliğine yeniden kavuşacak.

Yeni AKM projesinden görsellerYeni AKM projesinden görseller