Yeni anayasa bürokratik engelleri kaldıracak

Sanayi Bakanı Ergün, yeni anayasanın yapılması halinde Türkiye'ye katkı sağlayacağını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇERKEZKÖY - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Seçimden sonra yeni anayasa yapmayı başarabilirsek, bürokratik engellerin kaldırılmasıyla ilgili Türkiye'ye çok daha büyük katkı sağlanacak" dedi.

Bakan Ergün, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, Çerkezköy Belediyesi ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünü ziyaret ederek bilgi aldı. Ergün, daha sonra Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki BSH Ev Aletleri yeni üretim hatlarının açılış törenine katıldı.

Hükümetin ekonomide attığı adımlarla mali ve finansal istikrarı sağladığını bildiren Ergün, yapılan çalışmalarla ekonomide ciddi bir direnç sağladıklarını söyledi.

Son yollarda gerçekleştirilen reformların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha test etmiş olduklarını ifade eden Ergün, "Yunanistan'ın yaşamış olduğu sıkıntılar ortadayken Türkiye'nin yüzde 8 büyüyerek, Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer" aldığını bildirdi. Ergün, şunları kaydetti:

Girişimcinin önündeki engeller kalkıyor

"Girişimcilerin önündeki bürokratik engelleri de bir bir ortadan kaldırmaya devam ediyoruz. Yerli yarımcıların yararlandığı her türlü teşvikten yabancı yatırımcılarında yararlanmalarını sağladık. Teşvik programlarından yerli yatırımcılarda yararlanabilmekte. Daha fazla ihracat için yoğun bir diplomasi uyguladık. Vizeleri kaldırdık ve serbest ticaret anlaşmaları imzaladık.

2002-2010 yılları arasında buzdolabı ve çamaşır makinesi satışları 2 kat arttı. Ülkemizin yatırımlar açısından nereden nereye geldiğini rahatça görebiliriz. Özel sektör yatırımları 4 kat artış göstermiştir. Bugün seçime giden Türkiye'de kesinlikle seçim ekonomisinden kaynaklanan bir ekonomik sıkıntı yaşanmıyor. Yatırımcıyı ve sanayici tedirgin edecek bir politika izlenmiyor. Popülist yaklaşımlardan uzak duruyor ve bütçe dengesini hassasiyetle koruyoruz. Seçimden sonra Türkiye'de taşların yerine iyice oturacağına inanıyoruz. Seçimden sonra yeni anayasa yapmayı başarabilirsek, bürokratik engellerin kaldırılmasıyla ilgili Türkiye'ye çok daha büyük katkı sağlanacak."

Bu konularda ilginizi çekebilir