Yeni hafta temkinli başladı

ABD'nin cuma günü yüzde 3 kayıpla kapanması, piyasalarda etkisini hissettiriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasa yeni haftaya temkinli görünümle başladı. Endeks açılışını 336 puan düşüşle 57.392 puandan yaparken, dolar/TL 1.5450 seviyelerinde işlem görüyor. Gösterge faizde yüzde 8.48 bileşik seviyesinde.

Olumlu karşılanmayan verilerin de etkisiyle ABD cephesinde cuma günü yüzde 3'e varan düşüş yaşanırken, bugün ABD vadeli işlemlerde sınırlı yükseliş gözleniyor. Japonya'nın tatil nedeniyle kapalı olduğu Asya piyasalarında da satış baskısı hissedildi. Avrupa vadeli işlemler de spot piyasasının ekside açılacağına işaret ediyor. İMKB'nin de gün içerisinde yurtdışı piyasalara paralel olarak temkinli duruş sergileyeceği öngörülüyor. Macaristan'ın IMF programının askıya alınmasının ise gelişmekte olan piyasalar açısından olumlu bir durum olmadığı ifade ediliyor.

Uluslararası piyasada euro, dolar karşısında cuma günü bir ara 1.30 seviyesini görse de yeniden aşağı çekildi. Euro/Dolar şu sıra 1.2885 sent seviyesinde seyrediyor. Cuma günü dalgalı bir görüntü çizen dolar/TL ise yeni haftaya 1.55 seviyelerine yakın başladı.

25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvilde ise bileşik faiz yüzde 8.48 ile Cuma kapanışına yakın seyrediyor.

Piyasalarda makroekonomik veriler ve bilançolar izlenmeye devam edilecek. Bugün yurtiçi tarafından ve yurtdışı tarafından önemli bir veri bulunmazken, ABD'de Apple, Goldman Sachs ve Johnson & Johnson şirketlerin bilançoları takip edilecek.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir