Yeni hafta yağmurla başlayacak

Marmara'nın batısında bugün kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Türkiye, sıcak ve yağışsız geçen bir haftanın ardından, yeni haftaya yağışla başlayacak. Marmara Bölgesi'nin batısında bugün kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ile İstanbul'un Avrupa yakasında kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği kaydedildi. Uyarıda, vatandaşların sel, su baskını ve yıldırımlara karşı dikkatli olmaları istendi.

Salı Günü, etki alanını artıracak yağışların, Marmara, Ege ve Akdeniz ile öğle saatlerinden sonra İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Yozgat, Çorum ve Amasya çevrelerinde devam edeceği tahmin ediliyor. Yağışların, salı günü ayrıca, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde kuvvetli olması bekleniyor.       

Yağışlı havanın hafta sonuna kadar kuzey ve iç bölgelerde aralıklarla etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde hissedilir derecede (4-6 derece) azalırken diğer bölgelerde değişmeyecek.

Öte yandan denizlerde yağışla birlikte şiddetini artıracak rüzgarın özellikle Orta ve Kuzey Ege'de fırtına (65-80 kilometre/saat), Marmara ve Batı Karadeniz'in batısında fırtınamsı rüzgar (50-65 kilometre/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.