Yeni Kırmızı Kitap hazır

Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nde 'irtica' kelimesinin yerine 'dini istismar eden örgütler' tanımı getiriliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Güvenlik Kurulu'nun bu ay sonunda gerçekleştirilmesi planlanan toplantısında Kırmızı Kitap olarak anılan Milli Güvenlik Siyaset Belgesi de gündeme gelecek. İrtica kelimesinin metinden isim olarak ilk kez çıkarılmasının da içerisinde olduğu bir takım değişikliklerin yapıldığı belgenin son hali Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve MGK üyelerine sunulacak.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı iki ay aradan sonra Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında toplanacak. Terörle mücadelede alınan önlemlerin ve iç, dış güvenlik konularının yanı sıra MGK'da Türkiye'nin 'gizli anayasası' olarak bilinen 'Kırmızı Kitap'ın içeriğinde değişiklik yapılması kararlaştırılan Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin taslağının son hali gündeme gelecek.

Devletin zirvesine bu hafta itibariyle ulaştırılan belgenin son halinde özellikle irtica kelimesinin isim olarak metinden çıkarılması en önemli değişiklik olarak görülüyor. Buna göre iç tehditler bölümündeki 'irtica' kelimesinin yerine 'dini istismar eden örgütler' tanımı getiriliyor ve bu örgütler iç tehdit olarak gösteriliyor. PKK'nın yine tehdit olarak gösterildiği belgede, İsrail, Irak'ın Kuzey'indeki Kürt oluşumlar, İran'ın nükleer çalışmaları ve Yunanistan ile Ege'de yaşanan sorunlara da dikkat çekildiği belirtiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir