”Yeni oluşumla ilgili görüşmelerimizi yapıyoruz”

SP Genel Başkanı Kurtulmuş, konu hakkında bu hafta içinde bir açıklama yapılacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "yeni oluşum" konusunda görüşmeleri sürdürdüklerini belirterek, bu konuda bu hafta içinde açıklama yapacaklarını bildirdi.

Gazetecilerin sorularını açıklayan Kurtulmuş, bir gazetecinin "bundan sonraki oluşum" ile ilgili sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Bir açıklama yapmayacağım. Düğüne geldim. Bütün görüşmelerimizi yapıyoruz. Görüşmeler gayet güzel gidiyor. Bizim planladığımızdan daha güzel geçiyor görüşmeler. Bu harekete, bu partiye emeği geçen herkesle konuşuyoruz. Bütün arkadaşlarımız da yüreğindeki, içindekini, zihnindekini açık bir şekilde bizlerle paylaşıyor. Karar oluşacak, oluştuktan sonra da bütün kamuoyuna teferruatıyla paylaşacağız. Olgunlaştırıyoruz."

Kurtulmuş, "Bu hafta içinde olur mu?" sorusuna ise "Tabi bu hafta içinde olur" karşılığını verdi.

Bu arada eski Genel Başkan Recai Kutan da nikaha girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlamayarak, "Ben bu güne kadar tek kelime konuşmadım" dedi.

Saadet Partili belediye başkanlarından Kurtulmuş'a destek

Saadet Partili belediye başkanları, Parti Genel Merkezi'nde saat 16.00'da Genel Başkan Numan Kurtulmuş ile yeni yol haritasını belirlemek üzere bir araya geldi.

Saadet Partili Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba, toplantı sonrasında yaptığı basın açıklamasında, Saadet Partili belediye başkanlarının yaptığı istişare toplantısında aldıkları kararları açıkladı.

Fakıbaba, şunları kaydetti:

"Biz bu süreçte, belediye başkanları olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş öncülüğünde sürdürmeye kararlıyız. Genel Başkanımızın yapmakta olduğu geniş istişarelerin, ardından alacağı her türlü kararı destekleyeceğimizi ve alacağı kararlara uyacağımızı kamuoyuna saygılarımızla arz ediyoruz."

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fakıbaba, yaşanan süreçte Kurtulmuş'un herkesin fikirlerini aldığını, incelediğini belirtti. Kendilerinin de Kurtulmuş'a tam yetki verdiklerini anımsatan Fakıbaba, "Biz kendisinin vermiş olduğu karara uyacağımızı bildirdik" dedi.

Yeni bir siyasi parti kurulup kurulmayacağına ilişkin bir soru üzerine de Fakıbaba, bu konuda kararın Genel Başkan Kurtulmuş'a ait olduğunu söyledi.

Toplantıya katılan Saadet Partili 74 belediye başkanından 67'si Kurtulmuş'a destek verdiğini açıkladı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir