Yeni ortağı Güney Afrikalı Naspers

Markafoni hisselerinin yüzde 70'e yakını, Naspers'a bağlı MIH-Allegro tarafından satın alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Markafoni hisselerinin yüzde 70'e yakını, 129 ülkede faaliyet gösteren, 23 milyar dolarlık multimedya şirketi Naspers'a bağlı MIH-Allegro tarafından satın alındı.

Markafoni'den yapılan yazılı açıklamada, MIH–Allegro'nun gerçekleştirdiği satın almanın, markafoni Türkiye, markafoni Ukrayna ve markafoni grup şirketleri bünyesinde bulunan online ayakkabı mağazası Zizigo'yu içerdiği kaydedildi.

Bu hisse satışının, halihazırda Türkiye'nin yanı sıra Avustralya, Ukrayna ve Yunanistan'da da faaliyet göstermekte olan markafoni'nin 129 ülkede mevcut bulunan Naspers'ın geniş ağından yararlanmasına imkan vererek global bir marka olma sürecini hızlandırması açısından önem taşıdığına işaret edilen açıklamada, MIH-Allegro'nun da Türkiye'nin en büyük 3. e-ticaret kuruluşu olan Markafoni'nin hisselerini alarak, hızla gelişen Türkiye internet pazarında etkin bir şekilde yer almayı planladığı belirtildi.

Söz konusu satın almanın ardından markafoni'nin hisse yapısında da değişiklik yaşandığı ifade edilen açıklamaya göre, kurucu ortaklar haricindeki eski yatırımcıların çekilmesiyle beraber, şirketin hisseleri, markafoni Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, markafoni Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Tatari, markafoni Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emre Sarı ve MIH-Allegro arasında paylaşılmış oldu.

Hisse dağılımındaki bu değişiklik yönetimi etkilemeyecek ve markafoni Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, markafoni Yönetim Kurulu Üyeleri Tolga Tatari ve Ahmet Emre Sarı görevlerini sürdürecekler.

Bu konularda ilginizi çekebilir