Yeni para birimine ihtiyaç olabilir

ITMF Başkanı Narin, gelecekte artan kapasiteleri karşılamak için yeni bir para birimine ihtiyaç duyulabileceğine dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAO PAULO - Uluslararası Tekstil Sanayicileri Federasyonu (ITMF) Başkanı Halit Narin, gelişmiş ülkelerin paraları olan dolar ve euro arasında sıkışıp kaldıklarına, gelecekte daha da gelişmek ve artan kapasiteleri karşılamak için yeni bir para birimine ihtiyaç duyulabileceğine dikkat çekti.

Narin, "Dolar hepimizin için bir hayaldi. Ardından euro geldi bu da ikinci hayalimizdi. Ama rakamlar büyüdükçe büyüdü. O zaman artık başka bir para birimine mi ihtiyacımız var sorusunu tartışmalıyız. Eğer buna bir çözüm bulamazsak, galiba hayalimizi gerçekleştiremeyeceğiz. Çünkü ekonomi artık bizi daha çok sıkıştırıyor, gidecek yer kalmadı, köşeye sıkıştık" dedi.

Uluslararası Tekstil Sanayicileri Federasyonu'nun (ITMF) yıllık toplantıları Brezilya'nın Sao Paulo kentinde başladı.

"Karlılık", "Sürdürülebilirlik" ve "Uygunluk" temasıyla düzenlenen toplantının açılışında konuşan ITMF ve Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin, ITMF toplantılarının en önemli amacının, tekstille uğraşanları bir araya getirmek, arkadaşlıklarını geliştirmek ve birbirleriyle yakınlaşmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Kendilerini yıllardır birbirini görmemiş sınıf arkadaşları ya da emekli askerlere benzeten Halit Narin, Avrupa'nın gün geçtikçe küçüldüğünü, Çin, Rusya ve Brezilya gibi ülkelerin ise büyüdüğünü vurguladı. Gelişmiş ülkelerin paraları olan dolar ve euro arasında sıkışıp kaldıklarına, gelecekte daha da gelişmek ve artan kapasiteleri karşılamak için yeni bir para birimine ihtiyaç duyulabileceğine dikkat çeken Narin, şunları söyledi:

"İşte büyük sorun bu. Bizim bu işle uğraşmaya başladığımızdaki rakamlar artık yok. Dolar hepimizin için bir hayaldi. Ardından euro geldi bu da ikinci hayalimizdi. Ama rakamlar büyüdükçe büyüdü. O zaman artık başka bir para birimine mi ihtiyacımız var sorusunu tartışmalıyız. Eğer buna bir çözüm bulamazsak, galiba hayalimizi gerçekleştiremeyeceğiz. Çünkü ekonomi artık bizi daha çok sıkıştırıyor, gidecek yer kalmadı, köşeye sıkıştık."

Bu konularda ilginizi çekebilir