Yeni vekilleri tartışmalı konular bekliyor

Yeni dönemde milletvekillerini başta Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresi, yeni Anayasa, başkanlık sistemi, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi gibi tartışmalı konular bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meclis'e yeni giren milletvekilleri yemin ettikten sonra göreve başlayacak. Meclis Genel Kurulu, kesin sonuçların ilanını takip eden beşinci gün saat 15.00'te toplanacak.

Yeni dönemde ise milletvekillerini başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi, yeni anayasa, başkanlık sistemi, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi gibi tartışmalı konular bekliyor.

Gül'ün görev süresi

Abdullah Gül, 28 Ağustos 2007 tarihinde Cumhurbaşkanlığı görevine seçilerek Köşk'e çıktı. Ancak Gül'ün görev süresinin 7 yıl mı, 5 yıl mı olacağı yönündeki tartışmalar hâlâ sürüyor. Bazı siyasiler Gül'ün görev süresinin 7 yıl olduğunu belirtiyor. Bazı siyasilere ise Gül'ün görev süresinin 5 yıl olduğunu, ancak isterse ikinci kez aday olabileceğini ifade ediyor. Başbakan Erdoğan ise bu konunun TBMM tarafından bir yasayla düzenleneceğini açıklamıştı.

Başkanlık sistemi çok konuşulacak

Yeni dönemde tartışılacak konuların başında başkanlık sistemi bulunuyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sık sık dile getirilen başkanlık sistemi TBMM'de çok konuşulacak konuların arasında yer alıyor.

Yeni Anayasa tartışmaları

Seçim çalışmaları sırasında sıkça dile getirilen ve TBMM açıldığı zaman da gündeme gelmesi beklenen bir diğer konu da yeni anayasa olacak.

İç Hizmet Kanunu'nun 35. Maddesi

Yeni dönemde çok konuşulacak konuların arasında TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi de yer alıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen'in “12 Eylül darbesi” ile ilgili soruşturma kapsamında dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren'in ifadesini alması sırasında tekrar gündeme gelen TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi yeni dönemde de çok tartışılacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir