Yeni yağışlı hava geliyor

Sıcaklıklar, batı bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye'nin batı kesimleri, Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yağışların; İzmir, Manisa, Çanakkale,Balıkesir, Bursa, Yalova, Sakarya, Kocaeli, akşam saatlerinden itibaren Marmara geneli ile gece saatlerinde Aydın, Muğla, Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıklar, batı bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos), kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, Marmara ile öğle saatlerinden sonra İzmir, akşam saatlerinde Batı Karadeniz'de kuvvetli (40-60 km/s), zamanla İstanbul, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ve Bandırma çevreleri ile Batı Karadeniz'in batısında (Zonguldak ve Düzce) fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.

Yağışların İzmir, Manisa, Çanakkale,Balıkesir, Bursa, Yalova, Sakarya ve Kocaeli'nde, akşam saatlerinden itibaren Marmara geneli ile gece saatlerinde Batı Karadeniz'in batısı ve Aydın, Muğla çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım düşmesi v.b.)karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

Marmara ile öğle saatlerinden sonra İzmir, akşam saatlerinden sonra ise Batı Karadeniz'in batısında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) zamanla İstanbul, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ve Bandırma çevreleri ile Batı Karadeniz'in batısında (Zonguldak ve Düzce) fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek rüzgarın oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı (deniz ulaşımında aksamalar vb.) tedbirli olunması gerekiyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.Yağışlar; Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Sakarya, Kocaeli ile zamanla bölge genelinde kuvvetli olacak. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) zamanla İstanbul, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ile Bandırma çevrelerinde fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.Yağışlar; İzmir ve Manisa çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Aydın ve Muğla genelinde kuvvetli olacak. Rüzgar; İzmir çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

AKDENİZ: Batı ve orta kesimleri çok bulutlu, Antalya ile Göller Yöresi aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, doğusu parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısı (Eskişehir, Konya, Ankara, Çankırı, Karaman) ile akşam saatlerinden sonra Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Aksaray çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın, Karabük ile Bolu çevrelerinde kuvvetli olacak. Rüzgar; akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in batısında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) zamanla Zonguldak ve Düzce çevrelerinde fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir