Yeni yatırımlar için yer bakıyor

Baumax Türkiye Genel Müdürü Ayan," Türkiye Avrupa'nın birçok ülkesine göre daha hızlı büyüyor bu nedenle yatırımlarımıza burada devam edeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN - Avusturya yapı marketi Baumax'ın Türkiye Genel Müdürü İbrahim Ayan, Türkiye'nin birçok Avrupa ülkesinden daha istikrarlı ve güvenli bir ülke olduğunu, Baumax olarak Türkiye'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini söyledi.

Ayan, yaptığı açıklamada, 9 ülkede toplam 152 yapı marketi ile faaliyet gösteren Baumax'ın hedefinin Türkiye'de büyümek olduğunu ifade etti.

"Türkiye birçok Avrupa ülkesinden daha istikrarlı ve güvenli bir ülke, Türkiye'de yatırım yapmayı sürdüreceğiz" diyen Ayan, şunları kaydetti:

"Biz Türkiye'deki ilk yapı mağazamızı Samsun'da açtık.  Buradaki mağazamızla çevre illerin de taleplerini karşılıyoruz. İkinci mağazamızı İzmit'te açtık. Haziran ayının ortalarında İzmir mağazamızı da açacağız. 2011 yılı içinde Ankara ve Bodrum mağazalarımız açılacak. 2012 ve 2013 yıllarında mağaza açmak için 56 ilde yerler arıyoruz."

Avrupa'da yatırım açısından bir duraklama dönemi yaşandığını ifade eden Ayan, şunları söyledi:

" Türkiye birçok Avrupa ülkesinden daha hızlı ve istikrarlı bir şekilde büyüyor. Türkiye büyüme dönemi geçirirken Avrupa bir duraklama dönemi geçiriyor. Türkiye'yi büyüme ve yatırım yapılacak bir yer olarak başka ülkelerle kıyaslarken Avrupa ülkelerini baz almalıyız. Çünkü Türkiye Avrupalaşmış bir ülke ve gösterdiği istikrar ve büyüme çoğu Avrupa ülkesinden dengeli bir büyüme. Yatırım cazibesi anlamında Türkiye çok cazip bir ülke."

Bu konularda ilginizi çekebilir