Yeni yatırımlarla 2 bin kişi istihdam edecek

Önümüzdeki günlerde 8'inci AVM'sini Eskişehir'de açacak olan Özdilek Grubu, 2 yıl içinde yapacağı yatırımlarla 2 bin yeni kişiye istihdam sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ev tekstili ve perakende kuruluşu Özdilek Grubu, önümüzdeki yıl AVM, ev tekstili ve otelcilik alanında büyümesini sürdürecek. 7 AVM, 4 hipermarket ve 30 ev tekstili mağazası bulunan grup, 2 yıl içinde yapacağı yeni yatırımlarla 2 bin yeni kişiye istihdam sağlayacak.

240 milyon dolar yatırımla 2013'te Levent'teki AVM, otel ve iş merkezi yatırımını tamamlayacak olan grup, 8. alışveriş merkezini önümüzdeki günlerde Eskişehir'de açacak. 45 milyon dolar yatırım maliyeti olan Özdilek Eskişehir AVM'de 600 kişi istihdam edilecek.

Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, düzenlediği basın toplantısında, tekstil, AVM ve otelcilik alanlarını kendilerine lokomotif sektörler olarak belirlediklerini, önümüzdeki yıllarda bu alanlarda büyümeyi hedeflediklerini, Türkiye genelinde Antalya, İzmir, Bursa, Yalova, İzmit ve Afyon'da olmak üzere 7 Özdilek Alışveriş Merkezi bulunduğunu anlattı.

Özdilek,"Özdilek olarak Eskişehir'de mutlaka olmamız gerektiğine karar verdik. Bu kararı almamızda gerek Bursa gerek Yalova'daki alışveriş merkezlerimize gelen çok sayıdaki Eskişehirli müşterimiz de etkili oldu. Alışveriş merkezimizde 600 kişiyi istihdam ediyoruz. Tedarikçiler ve alt yüklenicilerimizle yarattığımız dolaylı istihdam ise yaklaşık 2 bin kişi. Kaliteli hizmet anlayışımızla bir yılın sonunda alışveriş merkezimizde 5 milyon kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Eskişehir'de AVM yatırımının yanı sıra 73 konutluk projelerinin yakında tamamlanacağını bildiren Özdilek, Eskişehir AVM'nin içindeki SPA merkeziyle Eskişehir'de böyle bir hizmet sağlayan "tek" alışveriş merkezi olduklarını, Eskişehir'in "en büyük" kapalı lunaparkını da AVM içinde kurduklarını anlattı.

AVM yatırımları yeni gelişme alanımız

Hüseyin Özdilek, Özdilek Grubu'nun 2 yıl içinde AVM ve otelcilik sektörüne yapacakları yatırımlarla grubun çalışan sayısını 5 bin 500'den 7 bin 500'e çıkarmayı hedeflediklerini, AVM yatırımlarının grubun yeni gelişme alanı olacağını bildirdi. Özdilek ayrıca Şubat 2012'de Berlin'de 2 ev tekstili mağazası daha açmayı planladıklarını kaydetti.

GYO şirketi kuracağız

Özdilek, 2 yıl içinde GYO şirketi kuracaklarını belirterek, "Şu anda varlığımız 1 milyar dolar mertebesinde. 5 yıl sonra 2,5 milyar dolarlık bir portföy büyüklüğüne ulaşacağını düşünüyoruz. Global ortaklıklar için aracılık etmek üzere Morgan Stanley ve Ernst Young bizimle görüştüler. Onlar bize geldiler" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir