Yeni yıla karla gireceğiz

Yarın, perşembe ve yılın son günü sıcaklık 6 ila 8 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde kar yağışı görülecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, hava sıcaklığının yarın Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu'da,Perşembe ve yılın son günü tüm yurtta 6 ila 8 derece azalacağını, yağışların iç ve doğu bölgelerde kar şeklinde olacağını bildirdi.

Çağlar, bugün Marmara ve Ege bölgesinde etkili olan  sağanak yağışların, yarın Marmara'nın Doğusu, Ege, Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde devam edeceğini belirtti. Yarın Bolu, Düzce, Kastamonu, Afyon, Uşak, Kütahya, Bilecik, Eskişehir, Çankırı ve Ankara çevrelerinde görülecek yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağını ifade eden Çağlar, rüzgarın Marmara ve batı Karadeniz'de kuzeydoğu  yönlerden saatte 50 - 70 kilometre hızla kısa süreli fırtına şeklinde eseceğini söyledi.

Mehmet Çağlar, şunları kaydetti:

"Hava sıcaklığı yarın Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu'da, perşembe ve yılın son günü cuma tüm yurtta 6 ila 8 derece azalacak. Yağışlar iç ve doğu bölgelerde kar şeklinde olacak. Perşembe günü; Çorum, Amasya, Kırıkkale, Yozgat, Malatya, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Tunceli ve Bingöl'de, cuma günü doğu Anadolu'nun doğusu ile Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde görülecek. Yeni yılın ilk günü Doğu Karadeniz ile doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin doğusu  yağışlı, diğer bölgelerimiz az bulutlu geçecek."

Çağlar, beklenen sıcaklık düşüşlerinin sebep olacağı buzlanma, don olayı, gribal enfeksiyon ve soğuk algınlığı ile kar yağışlarının meydana getireceği olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmalarını istedi.

Yeni yılın ilk günü bazı illerimizde beklenen  hava durumu şöyle olacak:

"Ankara  : Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde sisli  - 3/ 3

İstanbul  : Parçalı bulutlu  5/ 11

İzmir     : Çok bulutlu  5 /13

Adana     : Çok bulutlu  5 / 15

Samsun    : Parçalı bulutlu  3 /10

Erzurum   : Kar yağışlı   - 4 / 2

Diyarbakır: Yağmurlu  2 / 9

Antalya   : Çok bulutlu  10 / 15  derece."

Aydın ve İzmir

İzmir ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri'nden yapılan açıklamada, İzmir'in kuzey kesimlerinde halen etkili olan yağışlı kütlenin, etki alanını genişleterek İzmir'in geneli ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli yağışlara sebep olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir