Yeni yıla merhaba

Meydanlarda toplanan vatandaşlar, yeni yıla alkışlar ve havai fişeklerle 'Merhaba' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbullular, 2011 yılına, Taksim Meydanı ve Nişantaşı'nda düzenlenen kutlamalarla "merhaba" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yılbaşı dolayısıyla kutlama programı hazırladığı Taksim Meydanı, akşam saatlerinden itibaren yoğunlaşmaya başladı. Saatler gece yarısına doğru ilerledikçe Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesindeki kalabalık daha da arttı.

Meydanda kurulan platformda DJ performansları sergilenirken, kutlamaya katılanlar müzik eşliğinde dans ederek, yeni yıl coşkusunu yaşadı.

Işık ve lazer şovlarının da düzenlendiği Taksim Meydanı'nda yeni yıla girilirken havai fişek gösterisi yapıldı. Vatandaşlar, yeni yıla hep birlikte geri sayım yaparak girdi.

Bu arada, kutlamalar sırasında zaman zaman istenmeyen olaylar da yaşandı. Kalabalığın arasındaki bazı kişiler, şikayet üzerine, taciz iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı. Kalabalığı fırsat bilerek hırsızlık ve yankesicilik yaptıkları öne sürülen şüpheliler de gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Polis ekipleri, zaman zaman çıkan kavgalara da müdahale etti. 

Yılbaşı kutlamalarına ev sahipliği yapan Taksim Meydanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından görkemli bir şekilde ışıklandırıldı.

İstiklal Caddesi ise Beyoğlu Belediyesi ile Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneğince süslendi. Yılbaşı coşkusunun en yoğun yaşandığı Taksim-Tünel arası, çeşitli renk ve güçlerde 68 bin 412 ampulle ışıklandırıldı.

Nişantaşı, boydan boya kırmızı halıyla kaplandı

Şişli Belediyesi de yılbaşı dolayısıyla Nişantaşı'nda kutlama programı düzenledi. Kentsel Tasarım Projesi kapsamında baştan aşağı yenilenen Abdi İpekçi Caddesi, yılbaşı akşamı binlerce İstanbulluya ev sahipliği yaptı.

Abdi İpekçi Caddesinde kurulan sahnede gece boyunca DJ müzikleri ve çeşitli şovlar sahnelendi. Bölgenin birçok noktasında yılbaşı ikramları yapılırken, sokak müzisyenleri de yeni yıla Nişantaşı'nda giren İstanbullulara konser verdi.

Kutlamaya katılanlar, yeni yıla havai fişek gösterileri eşliğinde, büyük bir coşku yaşayarak girdi.

Nişantaşı, bölge bölge geliştirilen konseptler dahilinde yılbaşı etkinlikleri ve süslemelerle donatıldı. Abdi İpekçi Caddesi, boydan boya kırmızı halıyla kaplanırken, cadde üzerine asılan avizeler, farklı konsept ve renklerde süslenmiş dev yılbaşı mankenleri dikkati çekti.

Teşvikiye Caddesi hediye cenneti konseptiyle dekore edilirken, cadde boyunca ışıklı hediye çelenkleri ve Nişantaşı Meydanı'na kurulan 7 metrelik dev yılbaşı ağacı büyük ilgi gördü.

5 bin polis görev aldı

İstanbul'da vatandaşların yılbaşı gecesini huzurlu bir şekilde geçirmesi için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Özellikle Beyoğlu İstiklal Caddesi, Kadıköy, Bahariye ve Bağdat caddeleri ile Bakırköy Meydanı ve caddesi olmak üzere, kentin başlıca meydanları ve önde gelen caddelerinde "Güven Timleri" özel önlemlerle çalıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerden toplam 2 bin 200 polis, Taksim Meydanı ve çevresinde faaliyet gösterdi. İl genelinde ise yılbaşı gecesi toplam 5 bin polis görev aldı.

Güven Timleri, Noel baba kılığında, mevsim şartlarına uygun olarak kestaneci ve diğer değişik kılıklarda sivil olarak, özellikle taciz olaylarına karşı fırsat vermemek için titiz bir çalışma yürüttü. Taksim'de İstiklal Caddesi ve onu kesen sokaklar, Taksim Meydanı civarı, Gezi Parkı, Bulvar ve Talimhane'de bu ekipler çalıştı.

Taksim Meydanı'ndaki kameralar HD kalitesine yükseltilirken, İstiklal Caddesindeki 16 direkte bulunan 68 kamerayla suça meyilli kişiler takip edildi. Ayrıca, Foto Film Şube Müdürlüğüne bağlı 28 seyyar kamerayla kalabalıkların içinde taciz ve diğer konularla ilgili çekim yapıldı. Bunların bağlı olduğu komuta merkezi MOBESE aracı da Taksim Meydanı'nda konuşlandırıldı. Bağdat Caddesi, Bakırköy, Nişantaşı gibi merkezi noktaların bulunduğu kentin tüm kutlama alanları, bu MOBESE aracından izlendi.

              

İzmirliler, yeni yılı coşkuyla karşıladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, Emre Aydın konser verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2010'un son dakikalarında yaptığı konuşmada, yeni yılın İzmir'e, Türkiye'ye ve tüm insanlığa barış, mutluluk ve sevgi getirmesi dileğinde bulunarak, "Hep birlikte Türkiye'nin en aydınlık ve sevecen kentinden dünyaya barış ve sevgi haykırıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından 10'dan geriye doğru sayılarak 2011 yılına girildi. Yeni yıla girilmesiyle yaklaşık 10 dakika süren havai fişek gösterisi yapıldı. Cumhuriyet Meydanı dışında, Alsancak'takiler başta olmak üzere eğlence mekanları da İzmirliler tarafından büyük ilgi gördü.

Ankaralılar, yeni yıla Güvenpark'taki kutlamalarla girdi

Akşam saatlerinde Kızılay'a gelen Başkentliler, saatler gece yarısına yaklaştığında Güvenpark çevresinde toplandı. Yeni yılın ilk dakikasıyla birlikte meşaleler yakan ve havai fişek atan Başkentliler, 2011'e birbirlerine sarılarak ve halay çekerek girdi.    

Ankara'nın eğlence yerlerinde de yeni yıl coşkuyla karşılandı. Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel'de düzenlediği kutlamada da vatandaşlar Bedük'ün konseriyle eğlendi.

Bahçelievler ve Tunalı Hilmi caddelerinde vatandaşlar eğlence mekanlarında eğlenirken, bazı vatandaşların yollara çıkması trafiğin sıkışmasına neden oldu.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir