Yeniden yapılandırma felaket olur

ECB üyesi Stark'a göre, Yunanistan'ın borçlarının yeniden yapılandırması felaket sebebi olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LAGONISSI - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Jürgen Stark, Yunanistan'ın borcunun yeniden yapılandırılmasının felaket reçetesi olacağını belirtti.

Stark The Economist tarafından Yunanistan'da düzenlenen bir konferansta yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın ekonomik ve mali reform programlarını uygulaması halinde, borcunun yeniden yapılandırılmasına ihtiyacı olmayacağına dikkati çekti.

Yunanistan'ın borcunu ödeyebilecek durumda olduğuna işaret eden Stark, ''Bu ülkenin borç yeniden yapılandırmaya gitmesi bir felaket reçetesi olur'' dedi.

Stark, Yunanistan'ın programa sıkı sıkıya uymasının borcunun sürdürülebilirliğini garanti altına alacağını ifade ederek, hükümetten kamu finansmanının konsolidasyonu için çabalarını artırmasını istedi ve Yunanistan için bütçe konsolidasyonunu sağlamanın başka bir aracı olmadığını vurguladı.

Öte yandan Euro Bölgesi Başkanı Jean-Claude Juncker da pazartesi günü yaptığı açıklamada, borcunun yeniden yapılandırılması, devalüasyon ya da başka türlü bir yardımın Yunanistan'ın sorunlarına çözüm olacağına inanmanın aldatmaca olduğunu belirtmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir