Yerel gazete okurları, habere güvenmiyor

Sakarya Üniversitesi ile Sakarya Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan anket çalışmasında yerel gazete okurlarının yüzde 93,5'i yayımlanan haberlere güvenmediğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Sakarya Gazeteciler Cemiyeti (SGC) iş birliğiyle bin 298 kişinin katılımıyla yapılan ankete katılanların yüzde 93,5'i yerel gazetelerde yayımlanan haberlere güvenmediğini bildirdi.

"Halkın Yerel Medya Algısı" Projesi kapsamında Adapazarı ilçesinde bin 298 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen anket, daha sonra rapor haline getirildi.

Söz konusu raporda, yerel gazete okurlarının yüzde 86'sının yayımlanan haberleri yeterli gördüğüne yer verilirken, katılımcıların yüzde 93.5'inin okuduğu haberlere güvenmediğinin ortaya çıktığı belirtilldi.

Katılımcıların yüzde 78'inin haberleri, yüzde 3'ünün ilanları, yüzde 19'unun hem haberleri hem de gazete ilanlarını gözden geçirdiği kaydedilen raporda, yerel gazetelerde okurların siyaset, ekonomi, spor, eğitim, kültür, yorum, makale ve magazin haberleri istediğine vurgu yapıldı.

Söz konusu ankete ilişkin AA muhabirine açıklama yapan SGC Başkanı Sezai Matur, SAÜ ile ortak çalışma yaparak halkın yerel medyayla ilgili algısını araştırdıklarını söyledi.

Burada ortaya çıkan sonuçlardan kendilerine bir yol haritası çizmeyi planladıklarını dile getiren Matur, "Gazetelerin, televizyonların ve radyoların, çıkan sonuçlardan kendilerini yenilemeleri gerektiğini düşünüyoruz. Ortaya çıkan sonuçlar bize yaptığımız hataları gösterdi" şeklinde konuştu.