Yerel seçim öncesi kaçak yapılaşmaya dikkat!

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin, kaçak yapılaşma ile ilgili çok ciddi bir tehlikenin eşiğinde olduğu uyarısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yerel seçimler öncesinde Türkiye'nin, kaçak yapılaşma ile ilgili çok ciddi bir tehlikenin eşiğinde olduğunu belirterek, "Buna, Parlamento olarak karşı koymamız gerekiyor" dedi.

Günay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının bütçesi üzerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Bakan Günay, Kültür ve Turizm Bakanlığı binasının, Cumhuriyet mimarisinin özel yapılarından olduğuna dikkati çekerek, çevresindeki mimari yapının da bu binaya uygun olması gerektiğine işaret etti.

Binanın çevresinde, Türk Hava Kurumunun çatı katı ve İller Bankasının binası olmak üzere tarihsel dokuyla bağdaşmayan bir çok yapı olduğunu belirten Günay, şöyle dedi:

"Kamu, çarpık yapılaşmayla mücadelede öncülük yapmalı. İzmit civarında, denize sıfır; kayıt ettim, ilgililerini arayacağım. Yani kıyı kenar çizgisi diye bir şey yok mu bu ülkede? İzmit tarafında denize sıfır bina yapıyor adam. Tuğla çıkmış. Gördüğüm her şeyle mücadele etmeye çalışıyorum. Bunu, TBMM, iktidarı, muhalefeti, hükümet, bütün sivil toplum kuruluşları, belediyeler... Şimdi çok ciddi bir tehlikenin eşiğindeyiz. Önümüzde yerel seçim var. Türkiye'de inanılmaz kaçak yapılaşma olacak, bütün Türkiye'de istisnasız. Bütün partilerden bütün belediyelerde. Ama bu Türkiye'nin tahribidir. Türkiye'nin kültürünün, turizminin, geleceğinin tahribidir. Buna, topyekun parlamento olarak karşı koymamız gerekiyor."