Yerli otomobili TOFAŞ yapacak

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Koç, yerli otomobilin TOFAŞ tarafından yapılacağını, Palio yada Albea platformu kullanılmayacağını, yepyeni bir platform oluşturulacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, TOFAŞ'ın özellikle binek araba konusunda ortakları FIAT'la çok yakın çalışma içerisinde olduğunu belirterek, "Bu çalışmada kendilerinden teknik destek istedik ve bunu bize sağlayacaklarını belirttiler. Bu araba TOFAŞ tarafından yapılacaktır. Kesinlikle ne Palio ne de Albea platformu kullanılacaktır. Yepyeni bir platform olacaktır" dedi.
Koç, TÜSİAD'ın, 42. Olağan Genel Kurulunda "Yerli Otomobile" ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Son günlerde tekrar alevlenen yerli otomobil meselesine bir açıklık getirmek istediğini dile getiren Koç, Detroit Otomobil Fuarı'ndan sonra görsel ve yazılı basında çeşitli haberlerin çıktığını kaydetti.
Koç, özellikle ortakları Ford ve FIAT'la hem profosyenel bazda hem de aile olarak fevkalade iyi ilişkiler içerisinde olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:
"Ford Otosan bundan kısa bir süre evvel 10 yıllık perspektifte yapacağı yatırımları açık bir şekilde ortaya koydu. Yaklaşık 1,2 milyar avroluk bir yatırım gerçekleşecek önümüzdeki 10 yıllık perspektifte.
FIAT'a gelirsek, TOFAŞ'a, TOFAŞ'ta da özellikle binek araba konusunda ortağımız FIAT'la çok yakın çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmada kendilerinden teknik destek istedik ve bunu bize sağlayacaklarını belirttiler. Bu araba TOFAŞ tarafından yapılacaktır. Kesinlikle ne Palio ne de Albeo platformu kullanılacaktır. Yepyeni bir platform olacaktır. Bununla ilgili çalışmalar devem etmektedir. Gelişmeler oldukça sizi haberdar edeceğiz. Dolayısıyla bu konu üzerinde çok ciddi hala ortağımız FIAT'la TOFAŞ için çalışıyoruz."
"Herkesin alabileceği bir araba olacak"
Bir gazetecinin "Şu anda bir takvim var mı?" sorusuna Koç, "Şu anda takvim veremeyeceğim. Hayır" yanıtını verdi.
"Hükümetle bu konuyla ilgili temaslarınız nedir?" sorusuna da Koç, "Hükümetle bu konuyla ilgili temaslarımız var. OSD (Otomotiv Sanayii Derneği) üzerinden kendilerine önerilerimizi de sunduk, bu işin nasıl olacağına dair. Dolayısıyla çok yakın bir şekilde çalışma içerisindeyiz" dedi.
Mustafa Koç, üretilecek otomobile ilişkin şu anda en ufak bir detay verme durumunda olmadıklarını ifade ederek, rakamların daha çıkmadığını kaydetti.
Yerli otomobilin fiyatına ilişkin de Koç, "Büyük bir ihtimalle herkesin alabileceği bir araba olacak" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir