Yeşilay Kayseri'de ayran dağıttı

Yeşilay Cemiyeti Kayseri Şubesince, vatandaşlara ücretsiz ayran dağıtıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, kent merkezinde gerçekleştirilen ayran dağıtımında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Alkol değil, milli içeceğimiz ayran içiniz" sloganıyla kampanya başlattıklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrana yönelik desteğinden çok mutlu olduklarını dile getiren Adıgüzel, "Maalesef gün geçtikçe felakete sürüklenen bir toplumla karşı karşıyayız. Günümüz Türkiyesinde sigara kullanımın 10, alkol kullanımının 11 ve madde bağımlılığının 12 yaşına kadar düştüğü görülmektedir" diye konuştu.


Adıgüzel, şöyle devam etti:
"Gençlerimizde özentiyle başlayan bu alışkanlıkların sonucunun birer felaket olduğunu üzülerek görmekteyiz. Yeşilay Cemiyeti ve sivil toplum kuruluşları olarak kampanya başlatarak evlatlarımızı daha iyi bir geleceğe taşımak, ailelerimizi felaketin eşiğinden kurtarmak ve birer trafik canavarı yapmamak için 'alkol değil, milli içeceğimiz ayran için' diyoruz."

Adıgüzel, kampanyalarına desteklerinden dolayı Başbakan Erdoğan başta olmak üzere tüm kişilere ve kurumlara teşekkür etti.

Ayran dağıtımına vatandaşlar ilgi gösterdi. Yaklaşık 10 bin kutuayran dağıtıldığı belirtildi.