Yeşim Ustaoğlu'na Mükemmellik Ödülü

Yönetmen Ustaoğlu'na Boston'da 'Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü' verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Yönetmen Yeşim Ustaoğlu, 9. Boston Türk Film ve Müzik Festivalinde "Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülünü" aldı.

Boston Güzel Sanatlar Müzesinde düzenlenen törende, Ustaoğlu'nun "Pandora'nın Kutusu" filminin gösterimi yapıldı ve Ustaoğlu'na Türk sinemasına katkılarından dolayı bu yıl "Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü" verildi.

Seyircilerin ve eleştirmenlerin büyük beğenisini alan "Pandora'nın Kutusu" filminin gösteriminin ardından Yeşim Ustaoğlu seyircilerle söyleşi yaptı ve festivalin açılış resepsiyonuna katıldı.

Festival Direktörü Erkut Gömülü tarafından verilen bilgiye göre, bu yıl dördüncü kez verilen ödülü geçmiş yıllarda Zeki Demirkubuz, Reha Erdem ve Nuri Bilge Ceylan almıştı. Erkut Gömülü, genç Türk yönetmenlerinin uluslararası alandaki başarılarının Türk sinemasının dünyada hissedilir bir görünürlük ve saygınlık kazanmasında çok önemli rol oynadığını söyledi.

2001 yılında başlayan ve her yıl biraz daha büyüyen festivalle, çağdaş Türk sinemasının seçkin örneklerini ve yönetmenlerini Amerikalı sinemaseverlere tanıtmaktan büyük gurur duyduklarını belirten Gömülü, festivalin ana sponsorları olarak başta Türk Kültür Vakfı'na, New York Kültür ve Turizm Ataşeliğine, Türk Hava Yolları'na ve resepsiyona katkıları için Kavaklıdere Şarapları'na ve Paşa Restoran'a teşekkür etti.

9. Boston Türk Film ve Müzik Festivali 16 Mayısta sona erecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir