Yıldırım: 2023 hedefimiz 350 milyar lira

Başbakan Yıldırım, "E-ticarette, Cumhuriyetimizin 100. yılına giderken, 2023 hedefimiz 350 milyar Türk Lirasıdır. Bu hedefi tutturmayı inşallah başaracağız." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile PTT'nin Serik ilçesi Belek turizm merkezindeki Maxx Royal Otel'de düzenlediği Uluslararası e-Ticaret Konferansına katıldı.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Siber suçlarla mücadelede anlaşmaya ihtiyaç var.

Küresel bir iş nerede ne işi yaparsanız, o işin diğer halkaları başka bir yerde olabiliyor. Bu da ticarete küresel bir boyut kazandırıyor. Küresel kalkınmada bir adalet sağlanmış oluyor.

e-ticarette sınır yok, küresel bir iş, ülkemizde hukuki altyapı oluşturuldu. Önümüzde bunu geliştirecek yeni adımlarını atacağız.

Cumhuriyetin 100. yılına giderken e-ticarette 350 milyar Türk Lirasıdır. İnşallah bu hedefi tutturacağız. Bunun tabiki ihracata da katkısı olacak. İhracat hedeflerinin gerçekleşmesini de kolaylaştıracak.

Türkiye satın alma paritesine göre dünyanın 13. büyük ülkesi. Yine Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi konumunda. Kişi başı milli gelirimiz son 15 yılda 3 kat artış (dolar bazında) gösterdi.

Dünyada küresel krizden sonra -hala devam ediyor- küresel büyüme malesef istediğimiz düzeye gelmedi. 90'lı yılların yarısında sürmeye devam ediyor.