Yıldırım: CHP sanırım davet bekliyor

CHP'nin 15 Temmuz törenleriyle ilgili kararını yorumlayan Yıldırım, 'CHP sanırım davet bekliyor ama orası hepimizin evi' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz törenlerine ilişkin tartışmayı yorumlayan Yıldırım, TBMM'de 15 Temmuz anma programına ilişkin, "CHP sanırım davet bekliyor ama orası hepimizin evi" dedi.

Yıldırım, "(OHAL uygulaması) 19'unda doluyor, prensip olarak bizim hükümet olarak kararımız, MGK'ya uzatılması yönünde teklif götürmek" diye konuştu.

CHP, 15 Temmuz kararını açıkladıCHP, 15 Temmuz kararını açıkladı

'Açıkca bir meydan okumadır'

Başbakan Yıldırım, FETÖ sanığının, "kahraman" anlamına gelen İngilizce "hero" yazılı tişörtle duruşmaya gelmesiyle ilgili, "Bu, bir anlamıyla suçun itirafıdır, bir anlamıyla meydan okumadır. Neresinden bakarsanız bakın bu, sadece müşteki olanların değil milletin tamamının öfkesini kabartan bir tutumdur. Bunun özellikle yapıldığı kanaatindeyim. Maalesef yine o akıl, yeni bir arayış içerisinde, bu davaları tartışılır hale getirmek ve bu şekilde bu canileri kurtarabilmeyi ümit etmektedir. O bakımdan Adalet Bakanı'na gerekli talimatı verdim, bütün detaylarıyla konu araştırılacak ve bunun failleri ortaya çıkarılacaktır." ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz'un anılmasına yönelik afişler var. Burada kimsenin rahatsız olacağı bir şey yok. Bizim ilk günden dediğimiz şey bellidir, 'asker kılığına girmiş teröristler', bunlar Türk Silahlı Kuvvetlerini temsil etmiyor, bunlar Türk Silahlı Kuvvetlerinin, askerin tankını, topunu, helikopterini, uçağını çalan ve bunlarla millete bombalar, mermiler yağdıran, akıllarını kiraya vermiş katillerdir. Bu kadar basit. Onun için alınganlık göstermeye gerek yok. Bu, kaldı ki çok belirli, emekli olmuş TSK mensuplarının, küçük bir grubun köpürtmeye çalıştığı bir konudur. Burada hiçbir zaman TSK falan, kimseyi hedef alma düşüncesi yoktur." dedi.