Yıldırım, duruşma sırasında fenalaştı

Şike davasının tuutklu sanığı Aziz Yıldırım duruşma sırasında rahatsızlanarak revire kaldırıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - "Futbolda şike" iddialarına ilişkin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 5'inci duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda devam ediyor. Duruşma sırasında rahatsızlanan  Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, salondan çıkartıldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda faaliyet gösteren özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mecnun Odyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Tamer Yelkovan'nın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanıklardan Bülent İbrahim İşçen'in raporlu olması nedeniyle katılmadığı duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar da hazır bulundu.

Mahkemenin duruşma salonunun darlığı yüzünden büyük salonda yapılacak yargılama kapsamında İstanbul Adalet Sarayı'nın içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Salona, sadece ana bloktan giriş sağlanabiliyor. Salona geçiş yapılan diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.
Salon kapasitesinin az olması nedeniyle duruşmaya, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım ile bugün savunması alınması beklenen 6 tutuklu sanığın yakınları ile sınırlı sayıda basın mensubu alındı.

Yıldırım'ın kan şekeri yükseldi

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık Olgun Peker'in avukatının savunma yaptığı sırada rahatsızlanan Yıldırım, dışarı çıkartıldı.

Kan şekerinin çıktığı öğrenilen Yıldırım'a, adliyede görevli sağlık ekipleri tarafından müdahale ediliyor.

Olayların başlamasına bir olay sebep oldu

Tutuklu sanık Olgun Peker, savunmasında, şike davasında sanık olmasına sebep olan olayı şöyle anlattı:

"Bana göre bu olayların başlamasına bir olay sebep oldu. Bu da, Bülent Uygun'un Bucaspor'dan Eskişehirspor'a transfer olmasıdır. Transferden Bucasporlular çok rahatsız olmuşlar. Bu transferi benim yaptırdığım iddia edilmiş. Bucaspor Başkanını, söz konusu transferi benim yapmadığım konusunda ikna ettim.

İstanbul Asayiş Şube Müdürü, İzmir'den gelmiş ve transferle ilgili oradaki arkadaşlarıyla görüşmüş, bu olayı üstüne vazife edinmiş. Benimle ilgili usulsüz dinlemeler söz konusu. Mahkeme kararı olmadan hakkımda tahkikat yapmışlar. Daha sonra dosyayı örgüt kapsamına sokup, Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne göndermişler. Burada Osman Çırak diye bir kişi ile resmi olmayan bir görüşme yapıyorlar. Resmi ifadesini biz tutuklandıktan sonra 7 Temmuz 2011'de alıyorlar. Bu kadar iddiada bulunan bütün bu olaylara neden olan Çırak'a, sadece bir soru soruluyor ve böylece bu soruşturmada en kısa ifade veren kişi oluyor."

1 numara olmam inandırıcı değil

Davanın 70 klasöründe kendisiyle ilgili şike olayının olmadığını iddia eden Olgun Peker, savunmasını şöyle sürdürdü:

"Şike gibi alçakça bir suçlamada bulunmak bu kadar kolay mı? Bana '1 numara' diyorlar. 1 numara olmam inandırıcı değil. Eğer ben bir numara olsam, ocak ayında başlayan bir soruşturmada benim ofisimi 7 Nisan'da basmazlardı. 3 Temmuz 2011'de gözaltına alıp tutuklandım, bu süreçte delilleri karartabilirdim veya kaçabilirdim. Bence bu aralar Aziz Yıldırım keşfedildi. O aradan sonra da Aziz Yıldırım ile ben bir şekilde irtibatlandırıldım."

Görevsizlik talebine ret

Davada, bazı sanık avukatlarının "görevsizlik" ve "yetkisizlik" talebi mahkemece reddedildi.

Taraftarlar Çağlayan'da

Fenerbahçeli taraftarlar, "Futbolda şike" davasında tutuklu yargılanan kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler ile kulüp yetkililerine destek vermek amacıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı.

Sabah saatlerinden itibaren adalet sarayının önündeki alanda toplanan taraftarlar, ellerinde pankartlarla verdikleri mesajların yanı sıra yaptıkları tezahüratlarla yaşanan sürece tepkilerini dile getirip, yöneticilere destek vermeye çalıştılar.

Ellerinde, tutuklu yargılanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra asbaşkanlar İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve kulüp mali işler müdürü Tamer Yelkovan ile amatör şubeler koordinatörü Cemil Turan'ın fotoğraflarının da bulunduğu pankartlar taşıyan taraftarlar, "Hukuka saygılıyız, karardan kaygılıyız", "Sana kalkan ellere kalkan olacağız" şeklinde pankartlar açıp, "Yıkılmayan son kale en büyük Fenerbahçe" tezahüratları yaptı.

Çevik kuvvet ekipleri taraftarların toplanması nedeniyle, adalet sarayı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Sarı-lacivertli taraftarların adalet sarayı önünde bekleyişi sürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir