Yıldırım: Erken seçim yok, AK Parti kurultayı 2018'de

Başbakan Binali Yıldırım, referandumda 'evet' çıksa da AK Parti Kurultayı'nın 2018'de yapılacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile Ankara'da bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, gündeme dair önemli başlıklarda soruları yanıtladı. 

Başbakan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

MHP ile ortak kampanya: Bir iki programda beraber olabiliriz

Referandum sürecinde MHP ile ortak kampanya hakkında açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Programları AK Parti olarak biz ayrı yapacağız, onlar ayrı yapacaklar. Belki süreç içerisinde, hangi formatta olacağını şu anda söyleyemem ama bir iki programda beraber olabiliriz. Bu da yine karşılıklı mutabakat çerçevesinde olacak ama prensipte kampanyayı her iki parti de ayrı sürdürecek" dedi.

Bozkurt işareti yapması: 80 milyonu kucaklayacağız

Başbakan Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısında, bozkurt işareti yapması hakkında, "Herkesin işaretini yaparız. Türkiye'nin bütün renkleri bizim için aynıdır. '80 milyonu kucaklayacağız' derken bundan tek istisna olan terör örgütleridir" ifadelerini kullandı.

Erken seçim olur mu?: AK Parti kurultayı 2018'de yapılacak

Yıldırım, ‘erken seçim’ sorusu üzerine, “Gündemimizde erken seçim yok. Gündemimiz memleketin işlerinin kesintiye uğratmadan devam etmesi. Diyelim ki referandum da evet çıktı, bir sürü uyum yasası var. Onun hazırlıkları var. O yüzden zamana ihtiyaç var. Aksi oldu diyelim. O zaman da yolumuza devam edeceğiz. İşimize gücümüze bakacağız. Bu bir genel seçim değil. Partiler seçime girmiyor, ortada aday yok. Böyle bir düşünce yok. 2018'de kongremizi yapacağız. Referandum sonucuna göre kongre tarihinde değişiklik olmaz ” yanıtını verdi.

Referandum sonucu: Evet de çıksa, hayır da çıksa ülke bölünmez

Başbakan Yıldırım, referandum sonucuna ilişkin olarak, “Evet de çıksa hayır da çıksa ülke bölünmez. Hiç bir şey olmaz. En büyük tehlike 15 Temmuz idi. Evet de çıkabilir, hayır da çıkabilir. Hayır çıkarsa, işimize gücümüze bakacağız” dedi.

Akademisyenlerin ihracı: Bazı yöneticiler geçmiş hesaplarını görüyor

Başbakan Yıldırım, OHAL kapsamındaki KHK ile bazı akademisyenlerin ihracı konusunda ise "Haksızlık varsa düzelecek. Maalesef bazı yöneticiler geçmiş hesaplarını görüyor" şeklinde konuştu.

ByLock'cu siyasiler: MİT "yok bir şey" dedi

MHP lideri Bahçeli'nin "FETÖ'nün siyasi ayağı ortaya çıkarılsın" yönündeki çağrısına ilişkin olarak, "MİT'e sordum, 'Siyasetçi, milletvekili ne varsa getir' dedim. 'Yok bir şey' dedi. Benden bilgi mi saklıyorlar. Eğer öyleyse bedelini öderler" diye konuştu.

Bahçeli'nin idam çağrı: Referandum sonrası değerlendiririz

Başbakan, MHP'nin idam çağrısı hakkında, "Bizde bir laf var, 'Önce şapladığını boya' derler. Önce ortada bir iş var. Şu anda referandum süreci var. Referandum bir geçsin de sonra tekrar bir araya gelir, değerlendiririz" açıklamasını yaptı.

ABD’nin PYD tutumu: ABD, beklentimizi ölçüyor

ABD'nin PYD ile ilgili tutumu hakkında Başbakan, "Önceki yönetim ile yeni yönetim arasında yaklaşım farkı var. Ama bu yaklaşım farkının ne kadarının bizim beklentimizi karşılayacağını yakında görürüz. Şu anda bizim beklentimizi ölçüyorlar" ifadelerini kullandı.