Yıldırım: Kararı verecek olan YSK'dır

CHP'nin YSK'ya yaptığı şikayeti yorumlayan Başbakan Yıldırım, "Kararı verecek olan YSK'dır. Üzerine laf söylememiz yanlış olur, bizim işimiz değil" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin bugün düzenleyeceği Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yaptığı iptal başvurusunu değerlendiren Yıldırım, "Kararı verecek olan YSK'dır. Halkın kararı nettir, sonuç 'evet'tir. Yapılan itirazlar YSK'nın değerlendirmesi sonucu kamuoyu ile paylaşılacaktır, üzerine laf söylememiz yanlış olur, bizim işimiz değil. Seçim esnasında her türlü karar alınırken bütün partilerin temsilcileri vardı" diye konuştu.

Yıldırım, referandum sonrası yapılan bazı eylemlerle ilgili olarak, "Seçimler nasıl demokrasinin tecelli etmesi ise itiraz da hukukun bir hak arama aracıdır, ama hak arama bununla sınırlı kalmalıdır. Bunun dışında taşıp sokağa insanları davet etmek yanlıştır. Halkoylaması sürecinde her şey söylendi, artık seçim bitti, geçmişi bir tarafa bırakıp önümüze bakma zamanı" ifadelerini kullandı.

'Olağanüstü Kongre söz konusu değil'

"AK Parti bir Kongre sürecine girmiş durumda" diyen Yıldırım, "Bir kan tazelemesi yapacağız, 2018'de de olağan genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Bir olağanüstü Kongre söz konusu değil" açıklamasını yaptı.

YSK itirazları değerlendirecekYSK itirazları değerlendirecek

CHP, referandum iptali için YSK'ya başvurduCHP, referandum iptali için YSK'ya başvurdu