Yıldırım: Kazanan Türkiye olacak

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylamasının ardından AK Parti Genel Merkezinde balkon konuşması yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylamasının ardından AK Parti Genel Merkezinde balkon konuşması yaptı.

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini öngören halk oylaması, gayri resmi sonuçlara göre evet ile neticelenmiştir. Hayırlı uğurlu olsun." diyen Yıldırım, "Yüksek bir katılımla sandık başına giderek tercihini yapan, demokrasimize sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Halk oylamasında ilk kez sandığa giden 1 milyon 269 bin gence teşekkür eden Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Oylamanın güvenliğini sağlayan tüm güvenlik güçlerimize, sandık görevlilerine teşekkür ediyorum. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve tüm teşkilatlarına teşekkür ediyorum.

Bu halk oylamasının kaybedeni yoktur. Kazanan Türkiye'dir, kazanan aziz milletimdir. Elbette farklı düşüncelerimiz, farklı çözüm önerilerimiz olacak ama neticede birliğimizi, beraberliğimizi gözümüz gibi koruyacağız. Demokrasimizin güzelliği de budur. Farklı fikirlere sahip olmak hiçbir şekilde birbirine üstünlük sağlamak demek değildir. Meydanlarda farklı şeyler söyledik, millete farklı şeyler anlattık ama son sözü millet söyledi, 'Evet' dedi, noktayı koydu."