Yıldırım: Merkez Bankası tedbirleri sürdürecek

Başbakan Yıldırım, Merkez Bankası'nın kendi yetkileri çerçevecesinde alması gereken tedbirleri ve yapması gereken uygulamaları sürdüreceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) hamlelerini sürdüreceğini bildirdi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti MYK toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen ekonomi zirvesine ilişkin açıklama yapan Yıldırım, "Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam, kurda yaşanan dalgalanmalar geçicidir, etkileri de sınırlı olacaktır. Hükümetimiz reel sektörün gelişmesine, ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik tedbrileri almaya devam edecek" dedi.

TMCB'nin hamlelerini yorumlayan Yıldırım, "Merkez Bankası kendi yetkileri çerçevecesinde alması gereken tedbirler, yapması gereken uygulamaları sürdürecektir. Merkez Bankası bağımsız olduğuna göre o kararı benim açıklamam yanlış olur. Merkez Bankası adına açıklama yapmam doğru olmaz" ifadelerini kullandı. 

'Reina katliamcısının sorgulması sürüyor'

Reina saldırganının yakalanması ile ilgili Başbakan Yıldırım, "Teröristin sorgusu devam ediyor. Bunun arkasındaki iradeyi bulmak lazım" diye konuştu.

Yıldırım, Reina katliamcısının sorgulamasının sürdüğünü belirterek, “Bununla ilgili birçok detay var ama bu kadarını söylemekle yetinelim. Zamanla gelişmeler hakkındaki bilgiler verilecek. Önemli olan bu alçak saldırının failinin yakalanmış olmasıdır, arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasıdır” ifadelerini kullandı.

MHP ve CHP arasındaki görüşme

Başbakan Yıldırım, MHP ve CHP'nin yapacağı görüşme ile ilgili soruya şu yanıtı verdi, "Bu görüşmeye ilişkin benim bir görüşüm yok. Ne konuşacaklar bilmiyorum. Bahçeli'nin açıklamalarından aşağı yukarı ne konuşacakları belli oluyor"

Anayasa değişikliği milletin önüne gelecek

Anayasa değişikliği ile ilgili yapılacak olan ikinci tur oylamasına değinen Başbakan Yıldırım şunları söyledi: "Ak Parti grubu kaya gibi maşallah. 2. turda da oy kullanıp yeni anayasayı milletin önüne götüreceğiz. Birinci turda sonuç neyse ikinci sonuç o olur."

"Erken seçim için ne sebep var ?" diyen Başbakan Yıldırım, "Meclis'ten anayasa geçecek ve referanduma gideceğiz. Ondan sonra yolumuza devam edeceğiz. Seçimler planlandığı şekilde 2019 yılında." dedi.