Yıldırım, referandum mitingleri için tarih verdi

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişiklik teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından yapılacak referandum mitingleri için tarih verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yıldırım, Anayasa Değişikliği Kanunu'na ilişkin, "Konuşanlar, senaryo yazanlar bir kez daha hayal kırıklığına uğradılar. İnşallah milletimiz de bu mücadeleyi 'evet' oyuyla taçlandıracak." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabulünün ardından Mecliste basına kapalı gerçekleştirilen AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı teşekkür konuşması basınla paylaşıldı.

Toplantıda AK Partili milletvekillerine hitap eden Yıldırım, "Siz bugün burada, bu gazi Mecliste bir kez daha tarih yazdınız. Allah sizden razı olsun." dedi.

"Sayın Devlet Bahçeli, bu sürece büyük destek verdi"

Eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal ve Süleyman Demirel'in de bu sistemi getirmek istediğini aktaran Yıldırım, şunları söyledi:

"Rahmetli Türkeş bu sistemi istedi, rahmetli hocamız Necmettin Erbakan da bu sistemi savundu. Sayın Devlet Bahçeli, bu sistemin gerekliliğini gördü ve bu sürece büyük destek verdi, yanımızda oldu. Elbette liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, siyasete girdiği andan itibaren Türkiye için ihtiyaç olan bu sistemi arzuladı ve bunun mücadelesini verdi."

"7 Şubat'ta enerji dolu bir grubu karşımda görmek istiyorum"

"7 Şubat'ta enerji dolu, dipdiri olarak meydanlara inmek için sabırsızlanan bir grubu karşımda görmek istiyorum." diyen Yıldırım, anayasa görüşmelerinde emeği geçenlere teşekkür etti.

TBMM çalışanlarının da gece gündüz kendileriyle beraber olduğunu dile getiren Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Danışman, koruma, hizmetli, çaycı, garson, bilumum çalışanlara teşekkür ediyorum. Teşkilatımızın her bir ferdine buradan selamlarımı gönderiyorum. Onlara da gönülleriyle bizimle beraber oldukları için teşekkür ediyorum. Anayasa Komisyonumuzun Başkanına ve üyelerine teşekkür ediyorum. Bu tarihi anın inşasına büyük katkı sağlayan MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'ye, MHP milletvekillerine ve MHP teşkilatına teşekkür ediyorum."