Yıldırım ve Guterres'den ortak açıklama

Başbakan Yıldırım, "Türkiye 3 milyon civarında Suriyeli, Iraklı mülteciye ev sahipliği yapmakta. Biz istiyoruz ki, bölgedeki sorunların sonlandırılmasında herkes üzerine düşeni yapsın, yük paylaşımında cimrilik göstermesin." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenliyor.Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde yapılan görüşme, basına kapalı 1 saat 20 dakika sürdü.

Yıldırım, Guterres ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi..

Başbakan Yıldırım konuşmasında, "Türkiye bugün 3 milyon civarında Suriyeli, Iraklı mülteciye ev sahipliği yapmaktadır ve bunu yaparken de doğrusu başka ülkelerden kayda değer bir destek almadan bunu başarmış durumdadır. Bunu da bütün dünya görmektedir, bilmektedir. Biz istiyoruz ki, bu bölgedeki sorunların sonlandırılmasında herkes üzerine düşen görevi yapsın, yük paylaşımında cimrilik göstermesin." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "Türkiye, birçok konuda Birleşmiş Milletler'in barış ve kardeşlik çabalarına katkı sağlamaktadır. Eş başkanlığını yürüttüğümüz Arabuluculuk Dostlar Grubu, Medeniyetler İttifakı gibi inisiyatiflerde Türkiye etkin olarak yer almakta, uluslararası insani zirve toplantısını gerçekleştirmekte ve gelişmiş ülkelerle az gelişmiş ülkelerdeki bağların güçlendirilmesine çok büyük katkı sağlamaktadır." dedi.