Yıldız, çikolatada dünya 10'uncusu

Yıldız Holding, çikolata-şekerleme pazarında dünyanın 10. büyüğü oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çikolata ve şekerleme sektörünün uluslararası yayını Candy Industry'nin "Küresel Top 100" listesinde Yıldız Holding, 10'uncu sırada yer aldı.

Holdingin yazılı açıklamasına göre, dünyada çikolata ve şekerleme sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ciro, çalışan sayısı ve üretim tesisi sayısı bazında değerlendiren uluslararası Candy Industry Dergisi, her yıl yayımladığı Küresel Top 100 listesinin 2011 yılı sonuçlarını açıkladı.

Listede Yıldız Holding, çikolata-şekerleme kategorilerinden elde ettiği 2 milyar 96 milyon dolarlık cirosuyla, dünyada bu alanda faaliyet gösteren 10'uncu büyük şirket oldu.

Yıldız Holdingde 2011'de çikolata konusundaki en önemli gelişme, tüm atıştırmalık faaliyetlerin "Ülker" çatısı altında toplanması oldu.

Holdingin, 2010 yılında sakız ve şekerleme alanında Danimarkalı Gumlink ile yüzde 50-50 ortak olarak kurduğu CCC şirketi 2011 yılında meyvelerini vermeye başladı. 85 milyon Euro yatırımla kurulan CCC'nin, İstanbul ve Çorlu'daki fabrikalarında toplam 65 bin metrekare kapalı alanda sakız ve şeker üretimi yapılıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir