Yılın ilk günlerinde yağış olmayacak

Türkiye'nin güneybatı kesimlerinde etkili olan yağışlar, yarından itibaren etkisini kaybedecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
ANKARA - Türkiye'nin güneybatı kesimlerinde etkili olan yağışlar, yarından itibaren etkisini kaybedecek. Sonraki 3 gün içerisinde ise yurt genelinde yağış olmazken, bütün bölgelerde parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin, halen güneybatı kesimleri yağışlı sistemin, diğer yerler ise yüksek basıncın etkisinde bulunuyor.
Güney Ege ve Batı Akdeniz'deki yağışların yarın da etkili olmaya devam edeceği, ancak akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği bekleniyor.
Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri yurt genelinde yağış beklenmiyor. Bütün bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçmesi, İç ve Doğu bölgelerde gece ve sabah saatlerinde sisle birlikte buzlanma ve don olayı görülmesi tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığında hafta sonuna kadar önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurdun kuzeydoğu kesimlerinde gece ayazları sebebiyle mevsim normalleri altında gerçekleşecek hava sıcaklığının iç ve batı bölgelerde ise normallerinin 2-5 derece üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor.
Öte yandan Antalya'nın Kemer ve Kumluca ilçelerinde yarın akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.