Yılmaz: Karşılığını veririz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye'nin Türk jetine tacizde bulunmasına ilişkin, "Bizim uçaklarımız Türk hava sahası içerisinde, eğer burada bir uçağımıza saldırı olursa bunun karşılığını veririz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, partisince Darende ilçesinde düzenlenen yerel seçim mitinginin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, TSK tarafından düşürülen Suriye uçağına değinerek, angajman kurallarının çok açık olduğunu dile getirdi. Yılmaz, "Türkiye'nin kendi sınırlarını ve vatan parçasını korumasındaki kararlılığı ve iradesi, test etmeye gelmez. Biz de bunu gösterdik. Türk milleti güçlüdür, Türk devleti güçlüdür. Bu milletin parçası olan Silahlı Kuvvetler de kendisine verilen görevi hakkıyla yerine getirir. Hem Genelkurmay Başkanımıza hem Hava Kuvvetleri Komutanımıza teşekkür ediyorum, pilotlarımızı gözlerinden öpüyorum" ifadesini kullandı. 

"Karşılığını veririz" 

Bir basın mensubunun "Suriye tarafından TSK'ya ait uçaklara yönelik tacizlerin devam ettiğini" hatırlatması üzerine Yılmaz, sınır hattı ve hava sahasının sürekli korunduğunu ve kontrol edildiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: 

"Eğer onlar herhangi bir şey yaparsa uluslararası hukuka aykırı davranır. Neden? Bizim uçaklarımız Türk hava sahası içerisinde, eğer burada bir uçağımıza saldırı olursa bunun karşılığını veririz. Çünkü yaptıkları hareket, uluslararası hukuka aykırı. Biz ise onların uçağını kendi sınırlarımızda düşürdük. Niye? Çünkü bizim hava sahamızı ihlal etmeleri uluslararası hukuka aykırıdır."