Yoğun sis ulaşımı felç etti

Eskihisar-Topçular arabalı vapur seferleri yeniden başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Marmara'da etkili olan yoğun sis nedeniyle aksayan ulaşım normale dönmeye başladı. Sisten olumsuz etkilenen hava ulaşımı İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren normale dönerken, Eskihisar-Topçular arabalı vapur seferleri yeniden başladı.

Özellikle İstanbul'u etkisi altına alan yoğun sis nedeniyle İDO'nun bazı seferleri iptal edilmişti.

Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin 100 metreye kadar düşmesi sonucu yapılamayan Gebze-Yalova arasındaki Eskihisar-Topçular feribot seferleri, sisin etkisini yitirmesi sonrası bugün saat 11.48 itibariyle yeniden başladı.

Çanakkale'de etkisini azalttı

Çanakkale'de ise yoğun sis etkisini azalttı. Dün gece yoğunlaşan sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatılan Çanakkale Boğazı, sisin etkisini azaltmasının ardından gemi geçişlerine yeniden açıldı.

Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki araba vapuru seferleri de yeniden başladı.

Hava ulaşımı normale döndü

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun sisten olumsuz etkilenen hava ulaşımı, sabah saatlerinden itibaren normale döndü.

Sisin yoğunluğunu artırması üzerine dün gece yarısından itibaren Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanından yapılamayan uçak iniş kalkışları, sabah 07.00'den itibaren sisin etkisini kaybetmesiyle normale döndü.

Görüş mesafesinin şu an 1500-2000 metre olduğu havalimanında, saat 10.00'dan itibaren sisin tamamen etkisini kaybetmesinin beklendiği ifade edildi.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanında yoğun sis nedeniyle dünden bu yana yaklaşık 60 seferin iptal edildiği ve bazı uçakların Atatürk Havalimanı ve çevre havalimanlarına yönlendirildiği öğrenildi.

Bu arada, Atatürk Havalimanında da sisten olumsuz etkilenen hava ulaşımı sabah saatlerinden itibaren normale döndü.

Edirne'de görüş 100 metrenin altına indi

Bu arada Edirne'de sis nedeniyle bazı bölgelerde görüş mesafesi 100 metrenin altına düştü.Meteoroloji Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, hava sıcaklığının 8 derece olarak ölçüldüğü kentte, sabah saatlerinde etkili olan sis hayatı olumsuz etkiliyor.

Görüş mesafesinin yer yer 100 metrenin altına kadar düştüğünü belirten yetkililer, sisin öğle saatlerine doğru etkisini kaybedeceğini bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir