YÖK'den KKTC vatandaşlarına toplam 122 kontenjan

Yükseköğretim Kurulu, KKTC vatandaşlarına toplam 122 yüksek lisans, doktora ve özel yetenek kontenjanı sağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2008-2009 Öğretim Yılı'nda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşlarına toplam 122 yüksek lisans, doktora ve özel yetenek kontenjanı sağladı.

KKTC Yükseköğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Sema Ebeoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, kontenjanlar, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile KKTC Devlet Planlama Örgütü Müsteşarlığı işbirliğiyle hazırlanan çalışma çerçevesinde talep edildi.

YÖK tarafından KKTC vatandaşı öğrencilere yönelik olarak sağlanan 122 kontenjanın dağılımı, "yüksek lisans düzeyinde 65 dalda 90, doktora düzeyinde 15 dalda 19, özel yetenek düzeyinde 9 dalda 13" şeklinde düzenlendi. Kontenjanlardan yararlanabilmek için, KKTC yurttaşı ve KKTC liselerinden mezun olmak, ayrıca KKTC'de sürekli ikamet etmenin koşul olduğuna işaret edilen açıklamada, "Bu koşullara haiz olan (çift uyruklular dahil) öğrenciler, belirtilen yüksek lisans, doktora ve özel yetenek alanlarında kontenjanlardan yararlanabilmek için, LES/ALES sonucu ile üniversite rektörlüklerinin web sayfalarındaki koşullarına uymak zorundadırlar" ifadelerine yer verildi.

Öğrencilerin ilgili üniversite rektörlüklerine şahsen müracaat etmeleri ve ilgili sınavlarda başarılı olmaları gerektiği de belirtilen açıklamada, isteklilerin Yükseköğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne başvurması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, isteklilerin KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'nın www.mebnet.net sitesinden yararlanabilecekleri de belirtildi.