Yola devam yerine, ayrıl başımızdan

MHP lideri Bahçeli, seçmenlerden 'AKP'ye durmak yok yola devam' yerine, 'Yeter artık ayrıl başımızdan' demelerini istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''12 Haziran'da alacağınız bir kararla 'durmak yok yola devam yerine', 'yeter artık ayrıl başımızdan' demeniz lazım'' dedi.

Bahçeli, Kışla Parkı'nda düzenlenen mitingde, 9 yıla yakın bir süredir Türkiye'yi Adalet ve Kalkınma Partisinin yönettiğini hatırlattı.

Bahçeli, şöyle konuştu:

''Adalet ve Kalkınma Partisi, bu süre içinde üç hükümet kurmuş ve iki dönem iktidar olmuştur. Ayrıca, yakın siyasi tarihimizde hiçbir siyasi partiye nasip olmayan bir milletvekili çoğunluğu ile iktidar olmuştur. Milletvekilliği sayısı 330 ile 341 arasında değişmiştir. Bu sayıda tek başına bir iktidar seçim beyannamesinde siz değerli vatandaşlarımıza nasıl bir söz vermişse, hangi vaatlerde bulunmuşsa yapmaya muktedir olan bir iktidardır. Ancak bu iktidarın Mecliste yine sizin mutluluk ve refahınız için alamayacağı bir karar, çıkartamayacağı bir yasa, uygulamayacağı bir sosyoekonomik politika yoktur. Fakat geçen 9 içerisine baktığımızda bu imkanı ve fırsatı Adalet ve Kalkınma Partisi değerlendirememiş, milletimizin kendisine ani yüklenişi, teveccühü karşısında mahcup ve ezik kalmış.''

Etnik temelli bölücük tırmanıyor

Bahçeli, AK Parti iktidarının değişmesinin zamanının geldiğini savundu. Türkiye'de ''etnik temelli bölücü faaliyetlerin tırmandığını'' savunan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Nitekim Sayın Başbakan şimdi kalkmış 'Çıraklık, kalfalık dönemini yaşadım, şimdi ustalık dönemine geçmek istiyorum ve üçüncü dönem iktidar olmak istiyorum' diyor. Aziz vatandaşlarım bunların ne çıraklığı var, ne kalfalığı var. Bunlara millet bir yol vermiş, bunlar şaşırmış. Ayaklarını yerden kesmiş ve bir gaflet dönemi yaşatmış. İkinci dönemi delalet olmuş, şimdi ise anayasa değişikliği ile memlekete hıyanet dönemini yaşatmak istiyor. Sayın Başbakan ülkeyi yönetemiyor. Sayın Başbakanın bu ülkeye getireceği bir şey kalmamıştır. Bu ülkede bazı çevrelerin rant ekonomisiyle desteklenmesi olmuştur, palazlanması olmuştur.''

Yolsuzluk bedelini TOKi evlerinde oturanlara pay edecek

Partisinin iktidar olduğunda yolsuzluklara ilişkin ''toplu iğne kadar kusur bırakmaksızın araştırma yaptıracağını'' belirten Bahçeli, ''Yolsuzluk başını almış gidiyor. Özellikleştirme, bak altına yolsuzluk var. İhale, bak altına yolsuzluk var. Her alanda rüşvet ve iltimas var. Türkiye'de haksız kazançla, sıcak parayla servetine servet katanlar var. TOKİ'nin bütün evlerini inceleteceğim. Arsadan tutun müteahhidin haksız kazancına kadar kuruş kuruş hesabını soracağım. Orada bulduğum ne kadar ne kadar yolsuzluk varsa yolsuzluğun bedelini TOKİ evlerinde oturanlara kardeş payı yapmazsam namussuzum'' diye konuştu.

Toplu Konut İdaresinin, ''Başbakanın miting düzenleme kurumu haline geldiğini'' iddia eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kim yolsuzluğa bulaşmışsa Yüce Divana, yargıya, hiç gözümü kırpmadan yollayacağım. Buradan TOKİ yöneticilerine sesleniyorum; siz milletin ve devletin arsasını alıyorsunuz. Bildiğiniz müteahhitlere peşkeş çekiyorsunuz. Onlara sözde kalitesi düşük evler yaptırıyorsunuz, maliyeti çok düşük olmakla beraber oradan ev sahibi olanlara pahalıya veriyorsunuz. Güya taksitle, güya düşük faizle diyorsun ama öyle bir taksit ve ana para ile öyle bir faiz yükleniyor ki bugün için ödeyememekten dolayı alınan evler artık el değiştirmeye başlamış. Ama öbür taraftan bir sürü müteahhit ortaya çıkmış televizyonlarda gösteriş yapıyorlar. TOKİ'nin evlerinde akan damlarıyla, patlayan borularıyla, su kaçıran, hava alan, yağmur alan pencereleriyle aldığına alacağına pişman olmuş masum, yoksul, dar ve sabit gelirlilerin, yıllardan beri ödedikleri paranın üzerinden servet yapanların servetlerini yolsuzluk bölümüne kadar alacağım ve o TOKİ'de oturan kardeşlerime pay yapıp onların faizlerinden ve ana paralarından daha kolay ev sahibi almalarına imkan sağlayacağım.''

Mitingde Özel Harekat timleri ile çok sayıda güvenlik görevlisinin görev yaptığı gözlendi. Konuşmasının sonunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz tarafından Muğlaspor atkısı takıldı. Bahçeli Denizli mitingine katılmak için Muğla'dan ayrıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir