Yolsuzluk dosyaları Deniz Feneri'yle sınırlı değil

Hamzaçebi, "AKP'nin yolsuzluklarıyla ilgili, önümüzdeki dönemde de zaman zaman bazı dosyaları kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, "AK Parti'nin, yolsuzluk denilince tüylerinin diken diken olduğunu" öne sürerek, "AKP'nin yolsuzluklarıyla ilgili, önümüzdeki dönemde de zaman zaman bazı dosyaları kamuoyuyla paylaşacağız. Bu sadece Deniz Feneriyle sınırlı değildir, devamı gelecektir" dedi.

Hamzaçebi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçimlerden ve son referandumun ardından toplumu kucaklayan açıklamalar yaptığını ifade eden Hamzaçebi, ancak kısa bir süre geçtikten sonra bu tarzı bir kenara attığını öne sürdü.

Hamzaçebi, Erdoğan'ın referandumdan sonra "hayır" oyu veren yüzde 42'lik kesimi anlayacaklarını ve kucaklayacaklarını söylediğini anımsatarak, "Başbakan, bunun üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra yavaş yavaş Tayyip Erdoğan'ın kodlarına, genetiğine dönerek bu konuşmayı unutmuş ve gerçek Tayyip Erdoğan konuşmalarını yapmaya başlamıştır" dedi.

Erdoğan'a CHP olarak, üniversitelerde başörtüsü sorununun çözümü, dokunulmazlıkların ve YÖK'ün kaldırılması, seçim barajının düşürülmesinin yer aldığı "mini özgürlük paketi" sunduklarını kaydeden Hamzaçebi, AK Parti Grup Başkanvekillerinin kendilerini ziyaretinde de bunları ilettiklerini anlattı.

Mehmet Akif Hamzaçebi, Erdoğan ve AK Parti Grup Başkanvekillerinin açıklamalarından, AK Parti'nin başörtüsü konusunda samimi ve net bir tutumunun olmadığının anlaşıldığını ileri sürerek, "Sayın Başbakan, kamuda, ilköğretim ve ortaöğretimdeki mevcut sistemin devam ettirilmesi yönünde bir güvenceyi topluma verememektedir. YÖK Başkanı'nın fiilen attığı bir adımla, nasıl olsa üniversitelerde bu sorun çözüldü düşüncesiyle CHP'yi, bu sorunun çözümüne ortak etmek istemeyen bir anlayış vardır. Başbakan, başörtüsü konusunun 2011'den sonraya kaldığını açıkladı, çağrımızın cevabını Sayın Başbakan'dan 'hayır' olarak anlıyoruz. Sayın Başbakan'ın gerçekten konuyu çözme niyeti olsaydı, mini özgürlük paketini desteklerdi" diye konuştu.

"İpe un seriyor"

Dokunulmazlıkların sınırlandırılması ya da kaldırılmasının, "yolsuzlukla mücadele" anlamına geldiğini belirten Hamzaçebi, "Ancak Sayın Başbakan, iş buraya gelince ipe un sermektedir. Bu düzenleme, toplumun arzu ettiği bir düzenlemedir. Bu düzenlemeyi, Sayın Başbakan elinin tersiyle bir kenara itebilmektedir. Çünkü AKP'nin genetiğinde yolsuzlukla mücadele yoktur. Yolsuzlukla mücadele deyince ortalıktan kaybolanlar, başörtüsünü kendi kişisel ikballerine feda edebilmektedirler" görüşünü savundu.

"Devamı gelecek"

CHP'nin, "Deniz Feneri Davası" ile ilgili 14 klasörlük belgeyi, Savcılığa teslim etmesiyle ilgili soruya Hamzaçebi, şu karşılığı verdi:

"Yolsuzlukla mücadele konusunda tutumumuz açık ve nettir. Dokunulmazlığın sınırlandırılması önerisini bu nedenle yapıyoruz. Buna AKP'nin destek vermesini beklemiyoruz. AKP, yolsuzluk deyince tüyleri diken diken olan, yolsuzlukla mücadeleden kaçan bir partidir. AKP'nin yolsuzluklarıyla ilgili, önümüzdeki dönemde de zaman zaman bazı dosyaları, çalışmaları kamuoyuyla paylaşacağız. Bu sadece Deniz Feneriyle sınırlı değildir, devamı gelecektir. Vatandaşımız, AKP'nin yolsuzluklar konusundaki tutumunun ne olduğunu görecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir