Yönetmen ve senaristler serbest

İstanbul merkezli 13 ilde düzenlenen '14 Aralık Operasyonu'nda hakkında gözaltı kararı olan 31 kişiden 27'si gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 3'ü savcının da katıldığı Emniyet'teki sorguları sonrasında serbest bırakıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - '14 Aralık Operasyonu' kapsamında gözaltına alınanlardan 3'ü, Savcı Hasan Yılmaz tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Samanyolu'nda 4 yıl önce yayınlanan 'Tek Türkiye' adlı dizinin yönetmeni Naci Çelik Berksoy ile senaristler Radiye Ebru Şenvardar ve Elif Yılmaz, saat 23.30 sıralarında savcılık kararıyla serbest kaldı. Serbest kalan "Tek Türkiye" adlı dizinin yönetmeni Naci Çelik Berksoy, Emniyet'ten çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Berksoy, şunları söyledi:

"Bu sabah işe giderken, gelip aldılar. Çekime gidiyordum. Biraz haberim vardı ama, ciddiye almadığım için... Daha önce de söyledim. Bir 24 saat olmadı ama, misafir ettiler bizi. Savcı beye ifade verdik, gayet o da medeniydi. Sorular sordu senaryo ile ilgili, Tek Türkiye ile ilgili. Geçmiş gün. Genellikle hatırladığım kadarıyla diye cevap verdim. İşleyişi anlattım, bizim nasıl çalıştığımızı anlattım. Bir yönetmen ne yapar, bir senarist ne yapar, onlar konusunda teknik bir bilgi verdim. Ondan sonra çıkardılar işte, birtakım terör örgütü diye anlattıkları bir şeyi sordular. Ben bu konularda biraz yabancıyım, bilmiyorum dedim. Biz Hocaefendi'nin dikte ettirdiği bir şeyi Tek Türkiye'de kullanmışız. Tahşiye örgütü, terör örgütüyle ilgili böyle bir şey söylediler, ben de bilgim yok dedim. Valla böyle bir şey yoktur tarihte. Yani filmden dolayı sansürlemeler olmuştur, ama tutuklama hiç olmamıştır. Başka bir olaya karışır yönetmen, mesela diyelim bir terör gösterisine, o ayrı. Ama filmden dolayı bu ilk defa oluyor böyle bir şey. Ama yanlış olduğunu onlar da anladılar herhalde." 

Yönetmen Berksoy, daha sonra otomobille Emniyet'ten ayrıldı.

Adliyede geniş güvenlik önlemi

"14 Aralık Operasyonu"nun ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda geniş güvenlik önlemi alındı.

Adliyenin "C" kapısının önü bariyerlerle çevrildi. Bariyerlerin arkasında ise çok sayıda polis memuru bekliyor. Öte yandan 3 otobüs çevik kuvvet polisi ve bir TOMA da hazır bekletiliyor. Adliyeye vatandaşların giriş çıkışında ise herhangi bir aksaklık yaşanmıyor. 

Gazeteci Hüseyin Gülerce serbest bırakıldı

Operasyonu kapsamında, ismi, başsavcılığın açıkladığı şüpheliler arasında yer alan Hüseyin Gülerce, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Gazeteci Gülerce, savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir