Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın ardından

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Metin ÖZIŞIK / Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Yozgat ticari hayatında bir ilki gerçekleştirerek düzenlemiş olduğumuz Yozgat 1. Tarım ve Hayvancılık Fuarı başarıyla sona ermiştir. Odamız ile Yozgat Ziraat Odası, Pankobirlik ve Yozgat Pancar Ekiciler Kooperatifi'nin ana omurgasını oluşturduğu bu organizasyona; ticaret borsası, valilik, kaymakamlık, belediyelerimiz, şoförler odası ve muhtarlarımız da katkı ve desteklerini sundu. Nüfusunun büyük çoğunluğunun tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı ilimizde; tarım ve hayvancılığa dair bir ufuk açmak, hedef göstermek, teknolojinin daha yakından görülmesi, tanınması ve çiftçilerimizin bilgilendirilmesi adına düzenlediğimiz fuarımız, bu yıl itibariyle amacına ulaşmıştır. Bir ilk olmasına rağmen; il dışından alanlarında lider 56 firmanın iştirak etmiş olması ve 16 bin  civarında ziyaretçinin fuara katılım sağlaması ayrıca sevindirici bir diğer husustur.

Gerek fuara katılan firmaların gerekse ziyaretçilerin memnuniyetlerini ifade etmeleri, katılımcı firmaların şimdiden gelecek yıl için stant ayırtma taleplerinde bulunmaları, fuarda yaklaşık 7 milyon lira ticaret hacminin gerçekleşmiş olması ve fuarın kapanma saatine kadar bir tek katılımcı firmanın dahi standından ayrılmamış olması, gelecek yıllar adına bizi daha bir azimle, şevkle ve daha profesyonel çalışmaya yönlendirdi. Bu yılki fuarımız, kendisi bir ilk olmakla beraber, gerek organizasyonu gerekse tanıtımı, açılışı ve fuar süresince sağlanan işbirliği ile sivil toplum kuruluşları, bürokrasi, yerel yönetimler ve basın

yayın kuruluşlarıyla beraber; Yozgat ortak paydasında buluşarak, fuarın sahiplenilmesi, uyum içinde çalışılması adına da bir ilktir. Bu ilki gerçekleştiren tüm kurum ve kuruluşlarımızın bu tavrını önemsiyoruz. Bu birliktelik ve uyumun gelişerek, gelecek yıllardaki organizasyonlarda Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın, marka fuar olmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca bu işbirliği, uyum ve Yozgat hassasiyetinin, ilimizle alakalı her konuda da gösterileceğine olan inancımız tam.

Burada bir hususun altını çizmekte fayda görüyoruz. Yozgat'ta hayvancılık ihtisas organize sanayi bölgesinin kurulması kaçınılmaz olmuştur. Yozgat kalkınmasını tarım ve hayvancılık üzerinden sanayileşerek ve hizmet sektörüne yatırım yaparak sağlayabilir. Ekilebilir arazi varlığımız ve hayvancılık potansiyelimiz bunu işaret ediyor. Bu potansiyel biran önce harekete geçirilmeli ve ekonomiye artı değer katması sağlanmalıdır. Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile daha bilinçli, organize ve teknolojik gelişmelerden istifade edilerek tarım ve hayvancılık yapma adına ufuk açarken, hayvancılık ihtisas organize sanayi bölgesi ile de tarım ve hayvancılık ürünlerinin, sanayiye aktarılarak bütünleşmiş sanayi tesislerinin kurulması, istihdam oluşturması ve ilimiz ekonomisine katkı sağlaması adına da, bu potansiyel değerlendirilmelidir.

Bu konularda ilginizi çekebilir