Yozgat'ı kene sardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YOZGAT - Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde bir çiftçinin kulağına yapışan kene, cerrahi müdahale ile çıkarıldı.

Çiftçi Sinan Aslan (30), kulağındaki kıpırtı nedeniyle Akdağmadeni Devlet Hastanesi Acil Servisine başvurduğunu söyledi.
Burada kulağına kene yapıştığının tespit edildiğini ifade eden Aslan, "Kenenin dış kulak yolunda bulunan zar önüne yapıştığı belirlendi ve Op. Dr. Raşit Cevizci tarafından ameliyatla çıkarıldı. Doktoruma ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

-250 hasta kene şikayeti ile başvurdu-

Akdağmadeni Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Op. Dr. Bülent Koç ise son 45 günde yaklaşık 250 kişinin kene ısırması şikayetiyle acil servise başvurduğunu belirterek, bu hastalardan 6'sını Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildiğini söyledi.
Geçen yıl ilçede 294 kişinin kene ısırması şikayetiyle kendilerine geldiğini kaydeden Koç, şunları kaydetti:
"Kene popülasyonu açısından riskli bir bölgedeyiz. Bu nedenle vatandaşlarımızın dikkat etmelerini istiyoruz. Gerekli bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Araziye çıkan vatandaşlarımızı açık renkli kıyafet giymeleri konusunda uyarıyoruz. Aynı yerde uzun süre kalmamalarını istiyoruz. Eve döndüklerinde üzerlerini kontrol etmelerini istiyoruz. Ayrıca hastanemiz personeline de kene eğitim verildi."