YPG'den destek iddialarını yalanladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Şah Fırat operasyonunda YPG ile işbirliği yapıldığı iddialarını 'Bahsedilen örgütlerle işbirliği söz konusu değildir' diyerek yalanladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Süleyman Şah Türbesi operasyonuna ilişkin merak edilen soruları açığa kavuşturmak üzere basın toplantısı düzenledi.

Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan toplantıda, YPG'nin iddialarının aksine Süleyman Şah Türbesi operasyonu için hiçbir örgütle koordinasyon yapılmadığını söyledi.

Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'na Suriye’de kötüye giden güvenlik şartlarına bir tedbir olarak, başarılı bir gece operasyon gerçekleştirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, hükümetin muhtemel bir saldırı riskini operasyonla ortadan kaldırdıklarını ifade etti. "Burada bize ait olan toprak parçasının hukuki statüsünde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Bu türbenin yeri daha önce de 2 defa değiştirilmişti. Sembolik önemi son derece yüksek olan bu ecdad yadigarı yerin korunması için gerekli çalışma yapılmıştır." diyen Kalın, YPG'nin operasyona destek iddialarını da kesin bir dille yalanladı. Kalın, iddialar için 'Bahsedilen örgütlerle işbirliği söz konusu değildir' ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir