Yüksek yargı emekliye ayrıldı

Yargıtay ve Danıştay Başkanları yaş haddinden emekliye ayrıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yaş haddinden emekliye ayrılan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile Danıştay Başkanı Mustafa Birden düzenlenen törenlerle çalışma arkadaşlarına veda etti.

Yargıtayda düzenlenen törende konuşan Yargıtay Başkanvekili İhsan Akçin, Gerçeker'in yorucu, sıkıntılı, zaman zaman da bunaltıcı hukuk yolculuğunda büyük bilgi birikimiyle Türk hukukuna her zaman katkı sağladığını ve Gerçeker'in her zaman saygıyla anılacağını söyledi.

Hafızalarda saygın bir isim olarak yer etmenin herkese nasip olmayacağını belirten Akçin, Gerçeker'e emeklilik hayatında sağlık ve mutluluk diledi.

Törende konuşan Hasan Gerçeker de çok heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getirdi. 40 yıla yakın meslek hayatında geçmişe baktığı zaman hep güzel anılarla bugünlere geldiğini düşündüğünü ifade eden Gerçeker, meslektaşlarıyla güzel günler geçirdiğini, sıkıntılı günleri hep birlikte aşmaya çalıştıklarını, hep birlik ve beraberlik içinde olduklarını anlattı.

Danıştay Başkanı da emekli oldu

Yaş haddinden emekli olan Danıştay Başkanı Mustafa Birden için Danıştay Başkanlığı toplantı salonunda tören düzenlendi.   

Başkanvekili Sinan Yörükoğlu, törende Birden'in öz geçmişini okumasının ardından yaptığı konuşmada, Birden'in 3 yıllık başkanlık döneminde yaptığı değerlendirme ve konuşmalarda Türkiye'de 2008 yılından bu yana yaşanan sürecin göz önünde tutulması gerektiğini ifade etti.

Fiziksel olarak ayrılıyorum

Birden de veda konuşmasında, 40 yıllık meslek hayatını sonlandırarak emeklilik statüsüyle yeni bir hayata adım attığını söyledi.

Danıştayı evinden ayırt etmediğini, evinden çok zaman geçirdiğini ve emekliliğin sadece bir fiziki ayrılık olduğunu ifade eden Birden, "Bu fiziki bir ayrılıktır. Çünkü Danıştay yaşam biçimimizdir" dedi.

Birden, Danıştay mensuplarının büyük bir fedakarlıkla çalıştığını, insanların sorunları dosyalar halinde Danıştay mensuplarının önüne geldikçe meslek mensuplarının rahat edemediğini ve güçleri nispetinde sorunların çözümü için çalıştıklarını kaydetti

Bu konularda ilginizi çekebilir