Yükseliş eğilimine devam

Borsa günü yüzde 1 artışla tamamlarken, faiz yüzde 8.37’ye geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtdışı piyasalardaki pozitif hava yurtiçinde de etkisini gösterdi. Borsa yüzde 1’e yakın prim yaparken, gösterge faiz yüzde 8.37 bileşik seviyesine indi. Dolar ise bugün 1.5450 liradan alıcı buldu.

Küresel hisse senedi piyasalarında hafta başından itibaren gelen tepki alımları bugün hız kesse de sürdü. Diğer yandan Anayasa Mahkemesi'nin aldığı karar, belirsizlik ortamını ortadan kaldırması açısından olumlu karşılandı. Alıcılı seyrin ağır bastığı yurtiçi piyasada endeks 57.623 puana kadar yükseldi. Gün 547 puan artışla 57.345 puandan kapatılırken, 1.89 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Piyasalarda yaşanan olumlu havanın desteğiyle gösterge faizdeki düşüş trendi devam etti. 25.01.2012 vadeli gösterge tahvil faizi yüzde 8.34’e kadar geriledi. Gösterge faiz spot piyasada yüzde 8.37 bileşikten kapandı.

Euro’nun dolar karşında toparlanma hamlesi bugün devam etti ve Euro/Dolar paritesi 1.27 seviyesinin üzerini test etti. Pariteye paralel seyrine devam eden USD/TL ise düşüş aşağı yönlü tablo sergiledi. Yurtiçinde dolar gün içerisinde 1.5450 TL seviyelerine kadar çekildi. Dolar serbest piyasada 1.55 TL’den euro 1.9630 TL’den işlem gördü.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir