Yükseliş sınırlı kaldı

Piyasalar yarınki FED faiz toplantısı sonrası yapılacak açıklamalara odaklanmış durumda.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasası, günü 132 puan artışla 59.885 puandan tamamladı. Haftanın ilk işlem gününde 1.4 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Küresel piyasalarda temkinli iyimserlik yaşanıyor. ABD'den kötü gelen makroekonomik veriler, küresel piyasalarda risk iştahını kaçırsa da, yarın yapılacak FED toplantısından moral artırıcı açıklamalar gelebileceği beklentisi havayı yumuşatıyor. FED faiz toplantısından yeni likidite önlemleri ile piyasaya destek verileceği yönünde görüş hakim.

Yurtiçinde ise YAŞ sonrası sıkıntı yaşanan atamaların yapılması piyasayı rahatlattı. Sanayi üretimi haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,2, geçen aya göre ise yüzde 2.2 arttı.

Haftaya yükselişle başlayan İMKB gün içinde en yüksek 60.441 puanı gördü. Endeks ilk seansı 60.270 puandan tamamladı. Satışlarla ikinci seansta 59.803 puanı test eden Bileşik Endeks, günü de 59.885 puandan kapattı.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3240 sent seviyesine çekilirken, dolar/yen 85.65 seviyesinde işlem görüyor. Serbest piyasada ise dolar 1.4920 liradan, euro 1.9740 liradan kapandı.

Tahvil-bono piyasasında bugün gevşeme eğilimli yatay seyir izlendi. Spot piyasada yüzde 8.29'dan kapanan 25 Ocak 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz, valörlü işlemlerde yüzde 8.30 seviyesinde yer aldı. Bu arada Hazine yarın düzenleyeceği 10 yıl vadeli TÜFE endeksli kıymetin yeniden ihracıyla ağustos ayının ilk ihalesini gerçekleştirecek.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir