Yükseliş trendine devam

Yurtiçi piyasada yükseliş ivme kaybetse de devam ediyor. MB’nin faiz toplantısından çıkacak karar bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Küresel piyasada risk iştahındaki canlanma devam ederken, yurtiçi piyasada yükseliş ivme kaybederek sürüyor. Dün yurtdışı borsalardaki yükselişlerin ardından İMKB açılışını 303 puan artışla 68.357 puandan gerçekleştirdi. İlk yarım saatlik dilimde en yüksek 68.419 seviyesini test eden Bileşik Endeks’te 240 milyon lira işlem hacmi oluşmuş durumda.

Yurtiçi piyasada bugün gözler Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısında olacak. Faiz ve munzam karşılıklarla ilgili karar saat 14:00’te açıklanacak. Piyasada faiz ve zorunlu karşılıkta bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. MB kararına kadar yatay seyrin devam etmesi bekleniyor.

Tahvil-bono piyasasında yeni gün alım ağırlıklı yatay tablo ile başladı. Dün yüzde 8.62 bileşik seviyesine çıkan 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi şu sıra yüzde 8.59 seviyesinde işlem görüyor.

Yurtiçi döviz piyasasında da dolarda aşağı yönlü hareket sürüyor. Dolar/TL 1.5150 seviyesinde yer alırken, Euro/TL 2.2140 düzeyinde.

Öte yandan yükselişine devam eden spot altın bugün 1.509 dolar zirvesini test etti. Kapalıçarşıda ise şu sıra cumhuriyet altını 474 liradan çeyrek altın da 118.7 liradan satılıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir