Yunanistan bütçe açığının GSMH'ye oranını düşürecek

Yunanistan bütçe açığının GSMH'ye oranını, 7,4'e düşürülmesini hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ATİNA - Yunanistan'da bütçe açığının GSMH'ye oranının, 2011'de yüzde 7,4'e düşürülmesinin hedeflendiği bildirildi.
Yunan medyası, hükümetin hazırladığı 2011 yılı bütçe tasarısında, harcamaların azaltılıp gelirin arttırılması yöntemiyle 14,3 milyar avro gelir sağlanmasının hedeflendiğini, 6,130 milyar avronun ise ek önlemlerle toplanacağını duyurdu.
Medya, kapsamlı bir çalışma içinde olan hükümetin, vergi kaçakçılığının asgariye indirilmesi, yerli ve yabancı yatırımların teşviki, kamu iktisadi teşebbüslerinin özelleştirilmesi ve kamu harcamalarının kısılması gibi tedbirleri ciddiyetle uygulamaya koyacağını belirtti.
Bu arada, düşük KDV oranı uygulanan mal ve hizmetlerde de bu oranın 2011 yılı için ortalama bir puan arttırılmasının öngörüldüğü kaydedildi.
Bütçe açığının GSMH'ya oranının 2012 yılında yüzde 6,5, 2013'de yüzde 4,9, 2014'de ise yüzde 2,6 olarak şekillenmesinin beklendiği bildirildi.
Öte yandan, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ekonomik gelişmelere ilişkin açıklamasında, "Hükümetin kamu çalışanlarının maaşları ve emekli maaşlarında kesintiye ve vergi artışına gidilmesini düşünmediğini" söyledi.
 Papandreu, alınacak önlemleri ılımlı şekilde hayata geçirileceklerini ifade etti.
Yunanistan'da bütçe açığının GSMH'ye oranı 2009'da yüzde 15,4 oldu. Açığın, 2010'da ise yüzde 9,4 oranında gerçekleşmesi bekleniyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir