Yunanistan, Euro Bölgesi'nde kalıyor

Fransa, Almanya ve Yunanistan liderleri, yaptıkları "telekonferans zirvesi" sonrasında, Yunanistan'ın Euro Bölgesinin bir parçası olduğunu vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS/ATİNA - Fransa, Almanya ve Yunanistan liderleri, yaptıkları "telekonferans zirvesi" sonrasında, Yunanistan'ın Euro bölgesinin bir parçası olduğunu vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreau, Avrupa bankalarını etkisi altına alan krizle ilgili olarak telekonferans yoluyla görüştü.

Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Papandreu'nun Yunanistan'ın taahütlerini yerine getireceği konusunda kesin kararlı olduğunu vurguladıktan sonra, Sarkozy ve Merkel'in "Yunanistan'ın geleceğinin Euro bölgesinde olduğu konusunda aynı görüşü paylaştıkları" belirtildi.

Açıklamada, Sarkozy ve Merkel'in, Euro Bölgesindeki ülkelerin devlet başkanları ve başbakanları tarafından 21 Temmuz'da alınan kararların tam olarak uygulamaya konmasının son derece gerekli olduğunu vurguladığı kaydedildi.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Elias Mossialos da telekonferans zirvesinin ardından, Yunanistan'ın Euro bölgesinin bir parçası olduğunun altını çizdi.

Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert ise Merkel ve Sarkozy'nin, uluslararası mali yardım paketinin sıkı ve etkili bir şekilde uygulanması zorunluluğunu vurguladıklarını aktardı.

Seibert, Yunanistan yönetiminin mali hedeflere ulaşması ayrıca büyük çaplı özelleştirmeler içeren reformları hayata geçirmesi gerektiğini kaydetti.

Seibert, "program kapsamındaki gelecek ödemeler için bunların ön koşul olduğunu" belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir