Yunanistan fonu ikiye katlanmalı

ECB Yönetim Kurulu Üyesi, krizin Euro Bölgesi'ne yayılması ihtimaline karşı kurtarma fonunun 1,5 trilyon euroya çıkarılmasını önerdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AMSTERDAM - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Nout Wellink, Yunanistan borçlarını ödeyememesi ve finansal sıkıntının diğer ülkelere yayılması durumunda Euro Bölgesi kurtarma fonunun ikiye katlanarak 1,5 trilyon euroya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Hollanda Merkez Bankası Başkanı Wellink, Hollanda'da yayımlanan Het Financieele Dagblad gazetesine verdiği demeçte, Yunanistan için yeni bir yardım paketinin birçok belirsizlik ve risk taşıyacağını, finansal sıkıntının İrlanda ve Portekiz'e bulaşma riski gözönüne alındığında kurtarma fonunun ikiye katlanmasına ihtiyaç olacağını belirtti.

Wellink, "Bu riskleri alıyorsanız, çok büyük bir güvenlik programı oluşturmaya ihtiyacınız var. Kurtarma fonu 1,5 trilyon euro olmalı ve paranın nasıl harcanacağı konusunda daha fazla esneklik olmalı" dedi.

Avrupalı yetkililer, Yunanistan'ın temerrüte düşmemesi için bu ülkeye daha fazla yardım yapılması konusunu değerlendiriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir