Yunanistan haberleri piyasaları yukarı taşıdı

İMKB, günü 1554 puan ve yüzde 2.53 değer artışla 63.046 seviyesinden tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yunanistan'a yeni yardım paketi hazırlanacağı söylentileri dünya piyasalarını bugün yukarı taşıdı. Yurtiçi piyasa da bankacılık liderliğinde yükselişe eşlik etti.

Euro Bölgesi ülkelerinin Yunanistan'a yeni bir yardım paketi hazırlayacağına ilişkin haberler, küresel piyasada risk iştahını canlandırdı. Gün içerisinde Avrupa’da yüzde 1,5 – 2 arasında değer artışları gözlenirken,  ABD piyasaları da hızlı açılış yaptı.

Yurtiçinde ise TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Nisan ayı dış ticaret açığı beklentinin altında gerçekleşti. Nisan ayında dış ticaret açığı 9 milyar 52 milyon dolara çıktı. Dış ticaret açığı Ocak-Nisan döneminde ise yüzde 86.7 artarak 33 milyar 670 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti.

Yükselişe güne başlayan İMKB-100, gün içerisinde çıkışını korudu. En yüksek 63.325 seviyesi test edilirken, gün 1554 puan ve yüzde 2.53 değer artışla 63.046 seviyesinden tamamlandı.

Tahvil-bono piyasasında bir ara yüzde 9 seviyesini deneyen gösterge faiz ardından bir miktar geri çekildi. 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi yüzde 8.94 seviyesinden kapandı.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar bugün 1.4425 sent seviyesine kadar çıkarken, yurtiçinde Dolar/TL 1.5930 seviyelerine doğru çekildi. Euro ise 2.30 seviyesini denedi. Kapalıçarşıda dolar 1.5980 liradan euro 2.2980 liradan kapandı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir