Yurtdışı etkisi, borsayı düşürüyor

Avrupa ekonomisinden gelen olumsuz haberler, İMKB'nin de kaybetmesine yol açıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB endeksi günün ilk yarısını 467 puan kayıpla 62830 puan seviyesinden tamamladı. Borsada işlem hacmi 1.318.000.000 TL olurken, en çok işlem gören hisseler GARAN, MGROS, ISCTR, VAKBN, HALKB oldu.

Piyasa haftanın ilk işlem gününde düşüş ile açıldı. İtalya'nın görünümünün negatif izlemeye alınması, Yunanistan'ın notunda indirim gibi olumsuzlukların da öne çıkması ile düşen yurtdışı piyasalara paralel, İMKB endeksi seans boyunca 62500-62800 bölgesini test ederek hareket etti. Piyasada bu seviyelerden tepki alımları gelerek 63142 puan görülse de, alımlar ibreyi yukarı çevirmeye yetmedi. Piyasada çarşamba günü yapılacak Merkez Bankası PPK kararları ve takip eden açıklamalar bekleniyor.

Faiz 9.02'ye yükselirken, serbest piyasada ABD Doları 1.6045 TL, Euro ise 2.2485 TL düzeyinden işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir