Yurtdışı satışlar endeksi aşağı çekti

Bileşik Endeks haftalık bazda yüzde 1 prim yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Haftanın son işlem gününe yükselişle başlayan İMKB, ikinci seansta hızını yurtdışı satışlar nedeniyle kesti. Borsa kapanışını 39 puan artışla 57.729 puandan gerçekleştirirken, gün sonunda 1.7 milyar dolarlık işlem hacmi oluştu. Bu hafta 56.658 ile 59.065 bandında hareket eden Bileşik Endeks haftalık bazda yüzde 1 prim yapmış oldu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün yaptığı değerlendirmede daha önce açıkladıkları Orta Vadeli Mali Plan (OVMP) çerçevesinde 2011 yılı bütçesinin hazırlanacağını söyledi. Şimşek, Mali Kural'ın bu meclis döneminde yetişemeyeceğini de belirtti.

Tüketici Güven Endeksi, 2010 Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,68 oranında arttı.  Mayıs ayında 86,58 olan endeks Haziran ayında 88,04 değerine yükseldi.

Yurtdışında ise ikinci çeyrek bilançolarda; General Electric hisse başına 28 sent, BofA 27 sent ve Citigroup 9 sent kâr açıkladılar.

ABD'de Haziran ayında tüketici fiyatları yüzde 0,1 gerilerken, Michigan tüketici güven endeksi 75 beklentisine karşın 66.5 oldu. Yurtdışı endekslerde düşüşler yüzde 1'i aştı.

Dolar yeniden yükseldi

Uluslararası piyasada gün içerisinde 1.30 sent seviyesini test eden euro/dolar 1.2940 seviyesine indi. Yurtiçinde ise bir ara 1.53'ün altını gören dolar/TL yeniden 1.54 seviyesine çıktı. Serbest piyasada dolar 1.5410, euro 1.9910 liradan kapandı. Diğer yandan bugün çeyrek altın 98 liradan, cumhuriyet altını 396 liradan işlem gördü.

Tahvil bono piyasasında ise alternatif piyasaya göre daha dengeli görünüm yaşandı. 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 8.45 seviyesinden kapanırken, pazartesi valörlü işlemler yüzde 8.42 geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir